Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Javni poziv za sudjelovanje na radionicama i natječaju za odabir promotivnih artikala i suvenira

Posted On Ponedjeljak, 17 svibnja 2021 08:12

head1

Projekt: Centar izvrsnosti Cerovačke špilje – održivo upravljanje prirodnom baštinom i krškim podzemljem

JAVNI POZIV ZA SUDJELOVANJE U RADIONICAMA I NATJEČAJU ZA ODABIR PROMOTIVNIH ARTIKALA I SUVENIRA

kojima se pozivaju zainteresirani građani i tvrtke Zadarske i Ličko-senjske županije, i šire da se aktivno uključe u besplatne radionice i na taj način osiguraju nova znanja iz domene osmišljavanja i dizajna promotivnih artikala i suvenira. Konačni cilj ovog javnog poziva je osmisliti nove promotivne artikle i suvenire budućeg Centra izvrsnosti Cerovačke špilje.

Čitav proces zamišljen je u formi interaktivnih događaja koji uključuju edukaciju, savjetodavne usluge, pomoć pri kreiranju proizvoda za buduće potrebe suvenirnice Centra izvrsnosti Cerovačke špilje te njihovu standardizaciju, uključujući i ambalažu.

Aktivnosti realizira stručni multidisciplinarni tim pod vodstvom stručnjaka za marketing u turizmu, a sačinjen od stručnjaka za marketing s iskustvom u maloprodaji i grafičkog dizajnera.

Radionice se provode on line u 5 ciklusa i u potpunosti su besplatne za sudionike:

  1. Uvodna prezentacija projekta i ciklusa radionica te benefita za sudionike, otvorena za sve prijavljene sudionike.
  2. Tri on-line radionice s područja produkt dizajna, marketinga i turizma otvorene za sve sudionike.
  3. On-line radionica „Analiza potencijalnih proizvoda sudionika projekta; diskusija, razgovori i preporuke“ za širi krug odabranih sudionika.
  4. Individualne savjetodavne usluge odabranim proizvođačima.
  5. Odabir, dizajn i standardizacija pet promotivnih artikala ili suvenira.

Ukupno trajanje svih radionica je 12 sati i provodit će se on line. Za točke od 1. do 3. prema fiksnim terminima a za točke 4. i 5. prema dogovoru sa sudionicima.

Prva radionica održat će se 8. 6. 2021. u 17 sati a sljedeće u periodu od 4 mjeseca. Naknadno uključivanje u projekt nije moguće. Potrebno je sudjelovanje u svim ciklusima kako je navedeno u točkama od 1 do 5.

Prijavite se putem on line prijave. Prijave su otvorene do 8. 6. 2021. do 12 sati.

Više informacija možete dobiti na brojevima telefona 099 248 8505 te 098 677 307.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ukupna vrijednost projekta: 68.453.850,00 HRK

Projektni partneri:

Javna ustanova „Park prirode Velebit” (nositelj projekta)

Zadarska županija, Javna ustanova „Natura Jadera”, Zagrebački speleološki savez

Lokacija provedbe:

  • Park prirode Velebit - najveće zaštićeno područje RH, rezervat biosfere
  • Općina Gračac (Zadarska županija)
  • Gornja i Donja Cerovačka špilja – jedan od najatraktivnijih geomorfoloških spomenika prirode u Hrvatskoj (uređene za posjećivanje još 1951. godine)

JU PP Velebit nositelj je projekta Centar izvrsnosti „Cerovačke špilje“ – održivo upravljanje prirodnom baštinom i krškim podzemljem sufinanciranog iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj, ref. broj KK.06.1.2.01.0011. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je dana 4. travnja 2018. godine, a provedba projekta trajat će do 31. prosinca 2021. godine.

Projekt ima za cilj tijesno povezivanje i dugoročnu suradnju s lokalnom zajednicom.

Cilj projekta je doprinijeti održivom korištenju prirodne resursne osnove, očuvanju okoliša i zaštiti prirodne baštine jačanjem modela održivog upravljanja zaštićenim područjima Republike Hrvatske i Europske Unije, a čime se ujedno doprinosi održivom razvoju u Jadranskoj regiji razvojem i diverzifikacijom turističke ponude, pomoću unaprjeđenja sustava posjećivanja, posjetiteljske infrastrukture i edukacijskih programa u PP Velebit i okolici.

Infrastrukturna ulaganja u sklopu projekta su izgradnja Centra za prihvat i informiranje posjetitelja, uređenje vanjskih šetnica te uređenje postojećeg pješačkog prijelaza između Donji i Gornje Cerovačke špilje.

Ključni dio projekta je implementacija programa stručno-znanstvenih istraživanja, inventarizacije i valorizacije šireg područja temeljenog fenomena Cerovačkih špilja.

Dodatno će se organizirati brojna događanja i promotivne aktivnosti u cilju dodatne vidljivosti projekta i fenomena Cerovačkih špilja poput, stručnih skupova, edukacija djelatnika i lokalnog stanovništva. Producirat će se promotivni materijali te izraditi minimalno 5 vrsta suvenira s ciljem poticanja lokalne proizvodnje suvenira.

Projekt će donijeti brojne dobrobiti za lokalnu zajednicu od kojih izdvajamo povećanje kvalitete života,  jačanje gospodarske aktivnosti, povećanje javne svijesti o vrijednostima kulturne i prirodne baštine.

Uloga Zadarske županije na projektu je kroz aktivnosti promidžbe i vidljivosti projekta prezentirati vrijednost i ulogu zaštićenog područja Parka prirode Velebit, s posebnim naglaskom na lokalitet Cerovačkih špilja, čime će se osigurati privlačenje većeg broja posjetitelja i postaviti temelj komunikacijskog modela prema općoj i stručnoj javnosti.

Implementacijom projekta povećat će se prihodi iz turizma i s njime povezanim proizvodima i uslugama na području Općine Gračac.

U Zadru, 17.05.2021. godine.

bottom2

Sadržaj materijala isključiva je odgovornost korisnika projekta.

Pročitano 2225 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA