Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Otvoren 17. Kongres operacijskih sestara Hrvatske

Posted On Petak, 19 listopada 2018 09:59

U četvrtak, 18. listopada 2018. godine u hotelu Falkensteiner Club Funimation na Boriku svečano je 17. po redu Kongres operacijskih sestara Hrvatske pod nazivom „Rizici u operacijskoj sali-zaštita obitelji“

Medicinske sestre su oduvijek imale svoje bitno mjesto u organizaciji zdravstvenog sustava i provedbi zdravstvene njege bilo da se radi o ratu, elementarnim nepogodama ili miru. Razvijeni svijet prepoznaje medicinske sestre kao radni kadar koji može preuzeti veliku odgovornost, čime se smanjuju enormni troškovi u zdravstvu, a kvaliteta pružanja zdravstvene skrbi nije ugrožena.

U ime Zadarske županije nazočnima se obratio pročelnik UO za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Bernard Maruna koji je istaknuo kako je ponosan na činjenicu da je  broj znanstvenih i stručnih skupova te simpozija s područja zdravstva, i to mnogih i s međunarodnim sudjelovanjem, koji se održavaju u Zadarskoj  županiji svake godine sve veći.

„Odgovornost je pojam koji je vezan uz svaku profesiju, no čini se da na području zdravstva on ima i veću težinu. Biti odgovoran za ono što je neosporno najveće bogatstvo, za ljudski život, zadaća je kojoj ne mogu udovoljiti mnogi. Važnost uloge liječnika svima nam je dobro poznata i u društvu vrlo cijenjena. Pri tome često nepravedno zaboravljamo one koje su liječnicima desna ruka i bez čijeg bi znanja, spretnosti, požrtvovnosti i prisebnosti nedostajao značajan korak na putu prema ozdravljenju pacijenta – medicinske sestre.“, rekao je Maruna i dodao da  operacijske sestre imaju posebno mjesto među svojim kolegicama.

„One svoj rad obavljaju u situacijama koje često bivaju vrlo stresne. One su sudionice u najdramatičnijim trenucima borbe za čovjekovo zdravlje i život i stoga je od iznimne važnosti da su, s jedne strane, visoko educirane, a s druge strane i fizički i psihički u dobroj kondiciji kako bi mogle svoje zadatke, kao dio kirurškog tima, obaviti na najvišoj mogućoj razini.“, istaknuo je pročelnik Maruna.

Istaknuo je i kako je siguran da će  20. jubilarni kongres operacijskih sestara Hrvatske svojim održavanjem biti koristan na svim razinama, prije svega onoj stručnoj, ali i onoj ljudskoj jer će biti dobrom prilikom za ugodno druženje s kolegicama i kolegama.

Na ovome kongresu medicinske sestre Hrvatske organiziraju svoja predavanja, simpozije i kongrese, a sve s ciljem razmjene iskustava, prezentacije svojih dostignuća i kontinuiranim učenjem.

Pročitano 1657 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA