Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Otvoren 17. Kongres operacijskih sestara Hrvatske

Posted On Petak, 19 listopada 2018 09:59

U četvrtak, 18. listopada 2018. godine u hotelu Falkensteiner Club Funimation na Boriku svečano je 17. po redu Kongres operacijskih sestara Hrvatske pod nazivom „Rizici u operacijskoj sali-zaštita obitelji“

Medicinske sestre su oduvijek imale svoje bitno mjesto u organizaciji zdravstvenog sustava i provedbi zdravstvene njege bilo da se radi o ratu, elementarnim nepogodama ili miru. Razvijeni svijet prepoznaje medicinske sestre kao radni kadar koji može preuzeti veliku odgovornost, čime se smanjuju enormni troškovi u zdravstvu, a kvaliteta pružanja zdravstvene skrbi nije ugrožena.

U ime Zadarske županije nazočnima se obratio pročelnik UO za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Bernard Maruna koji je istaknuo kako je ponosan na činjenicu da je  broj znanstvenih i stručnih skupova te simpozija s područja zdravstva, i to mnogih i s međunarodnim sudjelovanjem, koji se održavaju u Zadarskoj  županiji svake godine sve veći.

„Odgovornost je pojam koji je vezan uz svaku profesiju, no čini se da na području zdravstva on ima i veću težinu. Biti odgovoran za ono što je neosporno najveće bogatstvo, za ljudski život, zadaća je kojoj ne mogu udovoljiti mnogi. Važnost uloge liječnika svima nam je dobro poznata i u društvu vrlo cijenjena. Pri tome često nepravedno zaboravljamo one koje su liječnicima desna ruka i bez čijeg bi znanja, spretnosti, požrtvovnosti i prisebnosti nedostajao značajan korak na putu prema ozdravljenju pacijenta – medicinske sestre.“, rekao je Maruna i dodao da  operacijske sestre imaju posebno mjesto među svojim kolegicama.

„One svoj rad obavljaju u situacijama koje često bivaju vrlo stresne. One su sudionice u najdramatičnijim trenucima borbe za čovjekovo zdravlje i život i stoga je od iznimne važnosti da su, s jedne strane, visoko educirane, a s druge strane i fizički i psihički u dobroj kondiciji kako bi mogle svoje zadatke, kao dio kirurškog tima, obaviti na najvišoj mogućoj razini.“, istaknuo je pročelnik Maruna.

Istaknuo je i kako je siguran da će  20. jubilarni kongres operacijskih sestara Hrvatske svojim održavanjem biti koristan na svim razinama, prije svega onoj stručnoj, ali i onoj ljudskoj jer će biti dobrom prilikom za ugodno druženje s kolegicama i kolegama.

Na ovome kongresu medicinske sestre Hrvatske organiziraju svoja predavanja, simpozije i kongrese, a sve s ciljem razmjene iskustava, prezentacije svojih dostignuća i kontinuiranim učenjem.

Pročitano 1130 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA