Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Galovac proslavio svoj dan

Posted On Petak, 28 rujna 2018 17:16

 

Svečanom sjednicom općinskog vijeća i otkrivanjem Trga sa spomenikom poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, Općina Galovac obilježila je u petak, 28. Rujna 2018. Godine  Dan općine i blagdan svog zaštitnika svetog Mihovila.

O učinjenom u proteklom razdoblju govorio je načelnik Marin Gulan koji je rekao kako se u zadnjih nekoliko godina u ovoj općini osjećaju pozitivni pomaci. Naveo je kako je uz pomoć županijske razvojne agencije ZADRE NOVE pripremljen projekt Sanacije zgrade Centra okupljanja u zajednici, uređen je  Trg koji je danas otvoren i čiju izgradnju je pomoglo Ministarstvo graditeljstva, a u sklopu projekta IRENE modernizirana je rasvjeta zamjenom ukupno 134 rasvjetnih tijela takozvanim štednim rasvjetama. Načelnik Gulan je napomenuo kako se nada da će u naredne dvije godine takvim rasvjetnim tijelima biti pokriven i ostatak općine. U planu je i sanacija općinske zgrade, izrada grba općine, ponovno pokretanje nogometnog kluba kako bi djeca imala mogućnost bavljenja sportom, donosi se nova  strategija razvoja, a ponovno je apliciran i projekt za izgradnju dječjeg vrtića. Načelnik Marin Gulan istaknuo je i kako je na javnim radovima lani zaposleno 12 Galovčana te kako se počeo razvijati seoski turizam te je izgrađeno preko 30 kuća s bazenom.

Na turizam  se vezao i zamjenik župana Šime Vicković koji je pozdravljajući u ime župana Božidara Longina rekao da Galovac ide u dobrom smjeru razvoja čemu govori u prilog podatak o ostvarenih 3850  noćenja i brojka od 558 gostiju. „ Mještani su ovdje osjetili u kojem smjeru treba ići. Vidimo i brojna gradilišta što znači da je Galovac na pravom putu. Zato dajem načelniku Marinu punu podršku , a mi ćemo vam zajedno sa našim ustanovama kao i do sada biti na raspolaganju. Mi u Županiji imamo razumijevanja i pružamo pomoć svim onim kvalitetnim aktivnostima lokalne samouprave čijim ostvarenjem će žiteljima  biti pružena prilika za bolji i kvalitetniji život“, rekao je Šime Vicković.

Svečanoj sjednici prethodilo je otkrivanje 8 i pol tona teškog spomenika na kojem su ispisana imena 6 poginulih Galovčana u Domovinskom ratu te odavanje počasti poginulima  polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća podno spomenika.

 

Pročitano 3559 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA