Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Podkarpatsko vojvodstvo Zadarsku županiju vidi kao uzor u turizmu

Posted On Četvrtak, 20 travnja 2023 13:23

Izaslanstvo Podkarpatskog vojvodstva, prijateljske poljske regije predvođeno zamjenicom maršala Ewom Draus, boravilo je u službenom posjetu Zadarskoj županiji povodom obilježavanja 30. godišnjice njezinog osnutka.  

Tijekom višednevnog posjeta obišli su više lokacija na području Zadarske županije, a na radnom sastanku u Domu županije primili su ih župan Božidar Longin i predsjednik Županijske skupštine Zoran Šikić sa suradnicima, uz nazočnost direktorice Turističke zajednice Zadarske županije Mihaele Kadije.

Jedna od tema sastanka je bila uspostava znanstvene i obrazovne suradnje te nastavak daljnjeg regionalnog povezivanja u sektoru turizma, u čemu će zasigurno pomoći uspostava izravne zrakoplovne linije između Zadra i Rzeszówa, grada sjedišta Podkarpatskog vojvodstva, koja će prometovati tijekom ljetne sezone.

Župan Longin izvijestio je goste o velikom broju poljskih turista koji su prošle godine posjetili Zadarsku županiju te iskazao uvjerenje da se kvalitetna suradnja između dvije prijateljske regije može proširiti i na brojna druga područja, prvenstveno kroz razvoj gospodarske suradnje.

Zamjenica maršala Ewa Draus iskazala je oduševljenje boravkom u Zadarskoj županiji, a posebno je impresionirana Svečanom sjednicom Županijske skupštine.

Poljsko izaslanstvo upoznalo je domaćine s osnovnim podacima o svojoj regiji. S obzirom da graniče s Ukrajinom, Poljaci su istaknuli izazove s kojima se suočavaju, u prvom redu s priljevom izbjeglica. Unatoč svim izazovima, planiraju dodatno razvijati prometnu infrastrukturu te turističku ponudu, a upravo Zadarsku županiju vide kao uzor u strateškom planiranju, organizaciji te promociji turističkih aktivnosti.

Pročitano 1362 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA