Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan posjetio Dom za starije i nemoćne: Od nove godine povećanje subvencije za smještaj u privatnim domovima

Posted On Utorak, 14 prosinca 2021 16:36
Povodom nadolazećih blagdana župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Dom za starije i nemoćne osobe u Zadru Povodom nadolazećih blagdana župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Dom za starije i nemoćne osobe u Zadru

Povodom nadolazećih blagdana župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Dom za starije i nemoćne osobe u Zadru. Korisnicima i osoblju poželio je sretne božićne blagdane te puno zdravlja u novoj 2022. godini. Longin je korisnicima uručio i blagdanski poklon – novi televizor koji je preuzeo ravnatelj ustanove Marko Buljat.

Dom za starije i nemoćne osobe Zadar županijska je ustanova koja u dvama objektima u Zadru te u podružnicama u Preku i Salima brine za više od 400 korisnika.

Župan Longin pohvalio je povećanje kapaciteta Doma za starije i nemoćne osobe Zadar za 51 ležaj kroz  posljednje dvije godine uređenjem nekadašnjeg odjela Fizikalne terapije i preuređenjem depadanse. Ujedno je podsjetio kako Zadarska županija, zbog znatno više cijene smještaja u privatnim domovima, sufinancira smještaj tamošnjih korisnika iznosom od 500 kuna mjesečno, a za što je tijekom 2021. godine u proračunu osiguran iznos od 3 milijun kuna. Od iduće godine taj će iznos biti povećan na 800 kuna mjesečno po korisniku, za što je u novom proračunu predviđeno 4,2 milijuna kuna.

„Svjesni smo velike potražnje za mjesta u domovima za starije i nemoćne, a s obzirom da su kapaciteti našeg Doma nedostatni, sufinanciramo smještaj u privatnim domovima. Tu mjeru koristi više od 400 korisnika diljem županije i iznimno je dobro prihvaćena“, istaknuo je tom prigodom župan Longin najavivši da bi u idućoj godini trebali krenuti projekti izgradnje novih domova u Poličniku, Sv. Filipu i Jakovu i Preku, kao i Centra za palijativnu skrb (hospicija) u Babindubu.

„U novoj financijskoj omotnici Europske unije otvorila se mogućnost financiranja izgradnje domova za starije i nemoćne te smo u svakodnevnoj komunikaciji s resornim ministarstvom oko pripreme naših projekata. Nastojimo biti županija koja je stvorila sve preduvjete za kvalitetan život svih svojih građana, a brigu za svoje stanovnike treće životne dobi pokazujemo konkretnim mjerama, od sufinanciranja smještaja u privatnim domovima pa do projekata Pomoć u kući starijim osobama i Medicinska skrb starih osoba“, poručio je župan.

Pročitano 2176 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA