Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Posted On Srijeda, 13 listopada 2021 16:51
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i Mihaelu de Micheli Vitturi, članice zadarskog Uskoka koje su u grčkoj Kalamariji osvojile srebro na Europskom prvenstvu klase 49er FX te atletičara Vladimira Gašpara koji je na Paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojio sedmo mjesto, a prethodno je u poljskom Bydgoszczu osvojio srebrno odličje na Europskom paaraatletskom prvenstvu.

„Trofeji u svakom sportu rezultat su velikog truda i rada, a velike zasluge za ostvarene rezultate idu i vašim trenerima pa koristim priliku da čestitam i njima, kao i svima ostalima koji su utkali svoje vrijeme, znanje i energiju u vaše rezultate. To je, slobodno mogu reći, srebro zlatnog sjaja, jer su medalje osvojene u ovom vremenu pandemije, kada je uvelike otežan rad sportašima i klubovima i zato su ovi rezultati još značajniji. Vjerujem da su ovi uspjesi tek jedni od mnogih koji su pred svima vama te vam u tom smislu želim puno sreće“, istaknuo je tom prigodom župan.

Srebrne jedriličarke su se zahvalile svom, Jedriličarskom klubu Uskok, trenerima, ali i gradu koji ih je prihvatio bez obzira što u njemu nisu rođene.

„Kao što znate, Mihaela je Splićanka, a ja Riječanka rođena u Splitu. Nismo iz ovog grada, ali ja sam već toliko godina ovdje da se osjećam kao doma. Svi ljudi u klubu i oko kluba su nam omogućili da se osjećamo prihvaćeno i dobrodošlo i da treniramo bez ikakvih prepreka. Nije lako doći u drugi grad, ali stvarno smo lijepo primljene i hvala klubu, športskoj zajednici, gradu Zadru i Zadarskoj županiji. Ovaj prijem možda izgleda kao mala stvar, ali nama znači dosta“, poručila je Enia Ninčević.

Vladimir Gašpar, član atletskog kluba Fortius iz Zadra, u svom je emotivnom obraćanju istaknuo kako mu je odlazak na Paraolimpijske igre bio ostvarenje dječačkog sna.

„Hvala na prijamu i što cijenite naš trud i treniranje. Nakon nastupa na Olimpijskim igrama za mene trenutno nema granica. Nastavit ću trenirati s ciljem da budem još bolji i nadam se da ću donijeti Zadru još više uspjeha i odličja“ naglasio je Gašpar.

Na kraju primanja, župan Longin je sportašima, njihovim trenerima i predstavnicima klubova podijelio prigodne poklone te im još jednom zahvalio što svojim sportskim uspjesima promoviraju Zadar i Zadarsku županiju u svijetu.

Pročitano 880 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA