Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

PISMO UČENICIMA NA POČETKU NOVE ŠKOLSKE GODINE

Posted On Nedjelja, 06 rujna 2020 21:58

Drage učenice i učenici,

na početku smo još jedne školske godine.

Prošla školska godina bila je izuzetno teška kako za vas, tako i za vaše učitelje i profesore. Nažalost, epidemiološka situacija u kojoj živimo ne dozvoljava nam veliki optimizam i kada je ova nova školska godina u pitanju. Cijeli svijet bori se s opasnim i nevidljivim neprijateljem koji nas je prisilio na veliku promjenu ponašanja i navika.

Ovih dana vi i vaši roditelji dobili ste pregršt uputa kako se ponašati i koje mjere poduzeti u školskim zgradama kako biste bili što sigurniji od moguće zaraze koronavirusom. Znam da je u vašim godinama jako teško shvatiti da morate biti udaljeni od svojih kolega i prijatelja, da ne smijete svoju simpatiju uhvatiti za ruku, da neće biti one vreve na školskim odmorima, da ćete morati ostajati u svojim učionicama…

No molim vas, budite odgovorni i pokušajte shvatiti ozbiljnost situacije. Beskrajno je važno za sve vas i vašu budućnost da se nastava održava u stvarnom, a ne u onim virtualnom svijetu. Važno je da iskoristite sve ono što vam škola može pružiti. Živa riječ vaših učitelja i profesora je najvrjednije što vam odgojno-obrazovni proces može dati, a društvo vaših kolega neprocjenjivo bogatstvo.

Stoga se potrudite biti disciplinirani i radi sebe i svoje budućnosti, ali i kako ne biste svojim neodgovornim ponašanjem ugrozili svoje ukućane; roditelje, bake, djedove…

Svaka muka ujedno je i prilika za jačanje karaktera, za usvajanje novih znanja, za izgradnju osobnosti. Učite, istražujte, trudite se usvojiti prave vrijednosti i stvoriti zdrave životne stavove. Budite aktivni, odvažni i uporni i izrastite u odgovorne pojedince koji će naoružani znanjem, vještinama i pravim moralnim vrijednostima ući u život odraslih.

Svima vama, osobito prvašićima koji prvi put ulaze u školske klupe, ali i svim vašim učiteljima i profesorima želim, usprkos okolnostima u kojima živimo, sretnu i uspješnu školsku godinu 2020./2021. Sretno!

ŽUPAN

Božidar Longin, dipl. ing.

Pročitano 1300 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA