Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

11. Kolegij župana: Usvojen prijedlog izmjena i dopuna proračuna

Posted On Srijeda, 31 listopada 2018 12:38

Na 11. sjednici Kolegija župana prihvaćen je prijedlog izmjena i dopuna proračuna Zadarske županije za 2018. godinu koji će biti poslan Županijskoj skupštini na usvajanje. Prema prijedlogu pročelnice Upravnog odjela za proračun i financije Bibijane Baričević proračun je povećan za devet milijuna kuna u odnosu na prethodni plan (901.100.000,00 kuna) te sada iznosi 910.100.000,00 kuna.

Izmjene i dopune proračuna Zadarske županije za 2018. godinu izrađuju se zbog potrebe uravnoteženja prihoda po izvorima financiranja kao i rashoda kroz aktivnosti i projekte koji suvezani uz te izvore financiranja. Kod prihoda i primitaka planira se smanjenje prihoda poslovanja za 10,4 milijuna kuna te primitaka od financijske imovine i zaduživanja za 11,5 milijuna kuna, uz istodobno povećanje vlastitih izvora, odnosno viška prihoda iz prethodne godine za 30,8 milijuna kuna“, istaknula je pročelnica Baričević.

Od ukupno planiranih prihoda i primitaka 666,4 milijuna kuna ili 76% odnosi se na proračunske korisnike Zadarske županije - ustanove u zdravstvu, srednje i osnovne škole, ustanove u kulturi i ostale korisnike sustava riznice. Izvorni prihodi Zadarske županije iznose 110,8 milijuna kuna.

Na 11. Kolegiju župana je Općini Novigrad odobreno 15 tisuća kuna za sufinanciranje prijevoza pitke vode, a  Županijskoj lučkoj upravi Zadar odobrena su sredstva za sufinanciranje projektne dokumentacije za dogradnju i sanaciju Luke Pakoštane - uvala Dugovača te Luke Vrgada u Općini Pakoštane kao i  projektne dokumentacije za dogradnju i sanaciju Luke Silba - Žalić. 

Župan je na prijedlog pročelnika Upravnog odjela za javnu nabavu i upravljanje imovinom Nikice Miletića usvojio Prijedlog upute o postupanju u javnoj nabavi roba, radova i usluga. Uputom se uređuje postupanje u upravnim odjelima Zadarske županije te odgovornost službenika u planiranju, pripremi i provedbi postupaka javne nabave, a ona će se primjenjivati i na postupke zajedničke javne nabave koje Zadarska županija provodi u ime i za račun proračunskih korisnika i drugih pravnih osoba u kojima županija ima većinski udio u kapitalu ili odlučivanju.

Upravo je odjel za javnu nabavu i upravljanje imovinom osnovan s ciljem da budemo još transparentniji i da se kroz postupke objedinjene javne nabave, gdje je ona moguća, ostvare znatne uštede. Mislim da smo na pravom putu da to i ostvarimo, a donošenje ove Upute korak je u tom smjeru“, rekao je župan Longin.

Na Kolegiju župana usvojen je Nacrt prijedloga zaključka o prihvaćanju programskog i financijskog izvješća Kazališta lutaka Zadar za prvu polovicu 2018. godine kao i Nacrt prijedloga zaključka o prihvaćanju Izvješća o stanju u prostoru Zadarske županije za razdoblje od 2013. do 2016. godine. Usvojen je i prijedlog Akcijskog plana energetske učinkovitosti Zadarske županije 2017.-2019. godine, a imenovani su članovi Povjerenstva za provedbu Javnog poziva za prikupljanje prijava pravnih osoba za sufinanciranje mjera e-mobilnosti na području Zadarske županije i Povjerenstva za dodjelu Welcome nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2018. godini. Također s ciljem povećanja broja prijava, imenovana je radna skupina za energetsku obnovu višestambenih zgrada u Zadarskoj županiji.

Pročitano 2118 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA