Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Kreće izbor za najboljeg mladog poljoprivrednika za 2024. godinu

Posted On Utorak, 16 siječnja 2024 12:34

Hrvatska će devetu godinu zaredom birati svojeg najboljeg mladog poljoprivrednika, u organizaciji hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu i ambasadorice ovog projekta za Hrvatsku iz redova Europske pučke stranke (EPP) Sunčane Glavak i Jutarnjeg lista.

Naime, od 10. siječnja do 10. veljače 2024. na taj se izbor mogu prijaviti mladi poljoprivrednici i poljoprivrednice u dobi do 40 godina koji su nositelji OPG-a te su korisnici barem jedne mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2022. Na nagradni natječaj poljoprivrednici se mogu prijaviti s projektima koji su tijekom 2022. i 2023. bili završeni ili su bili u provedbi.

Cilj je natječaja promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi, živeći i stvarajući na selu, pridonijeli generacijskoj obnovi ruralnih prostora i razvoju poljoprivrede kao osnovne djelatnosti.

“Iz godine u godinu mlade poljoprivrednice i poljoprivrednici razvijaju svoje projekte i unaprjeđuju poljoprivredu, pronalazeći u njoj smisao i poticaj za rad. Njihov odabir pozitivno utječe na cijelo društvo osiguravajući proizvodnju hrane i opstanak ruralnih područja. U tome partnersku podršku mogu pronaći u Vladi Republike Hrvatske, odnosno resornom Ministarstvu poljoprivrede, te Europskoj uniji koja je u novoj Zajedničkoj poljoprivrednoj politici poseban fokus stavila i na mlade u poljoprivredi. Ponosna sam što se proteklih godina Hrvatska uspjela pozicionirati kao jedna od predvodnica inovacija u poljoprivredi što dokazuje plasman naših predstavnika na EU razini gdje smo imali dva viceprvaka! Vjerujem da je to najbolja pozivnica mladim poljoprivrednicama i poljoprivrednicima da se prijave na natječaj te pokažu kako svojim inovacijama provode zelenu i digitalnu tranziciju u praksi”, izjavila je Sunčana Glavak.

Za pobjednike, kao i sve sudionike, osigurane su vrijedne nagrade. Prvoplasirani najbolji mladi poljoprivrednik bit će nagrađen s 3500 eura, drugoplasirani s 2000 eura, dok će trećeplasirani dobiti nagradu od 1000 eura. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada najboljima bit će u travnju u Zagrebu, a za 20 najboljih poljoprivrednika eurozastupnica Sunčana Glavak osigurat će put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu.

Pravila natječaja dostupna su na internetskoj stranici www.suncanaglavak.eu, a prijaviti se možete OVDJE.

Pročitano 487 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA