Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Turistička zajednica Zadarske županije raspisala javni poziv za potpore događanjima

Posted On Ponedjeljak, 15 siječnja 2024 16:12

Turistička zajednica Zadarske županije je na svojim mrežnim stranicama objavila javni poziv za potpore događanjima u turizmu i programe destinacijskih menadžment kompanija (DMK) u 2024. godini.

Radi se o tradicionalnim potporama kojima TZ Zadarske županije putem dodjele bespovratnih novčanih sredstava želi jačati segment dodatne ponude na destinaciji, kako kroz događanja, tako i kroz doživljaje, tj. programe agencija.

Potpore događanjima namijenjene su za događanja koja predstavljaju motiv dolazaka turista na destinaciju, te stvaraju dodatnu ponudu s naglaskom na pred i posezonu. Također je jedan od ciljeva uravnoteženi turizam na svim područjima županije, stoga događanja u ruralnim područjima i na otocima mogu osvojiti dodatne bodove.

Drugi je model namijenjen programima razvoja i uvođenja na tržište složenih turističkih proizvoda posebnih interesa. Osnovna je ideja pružanje podrške turističkim agencijama koje su specijalisti za destinaciju, odnosno nude paket-aranžmane isključivo u Zadarskoj županiji s naglašenim doživljajnim aspektom. U tu svrhu je TZ Zadarske županije izradila i distribuirala Priručnik za stvaranje turističkih doživljaja jer doživljajni turizam u današnjim trendovima postaje tzv. premium turizam, proizvod koji se više naplaćuje, a gostu pruža trenutke za pamćenje.

Javni pozivi objavljeni su na poveznici www.zadar.hr/hr/o-nama/natjecaji-pozivi-i-obavijesti, a online prijave bit će dostupne do 24. siječnja 2024. za Javni poziv za potpore događanjima te do 30. siječnja 2024. za Javni poziv za DMK na poveznici www.zadar.hr/hr/o-nama/prijavaprojekta.

Konačnu odluku o visini potpora donijet će Turističko vijeće Turističke zajednice Zadarske županije, a rezultati će također biti objavljeni na službenim mrežnim stranicama.

Pročitano 485 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA