Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Uručene nagrade najboljim iznajmljivačima u Zadarskoj županiji

Posted On Četvrtak, 14 prosinca 2023 14:19

Župan Božidar Longin uručio je nagrade najboljim iznajmljivačima u Zadarskoj županiji za 2023. godinu i to u četiri kategorije: apartmani/studio apartmani, kuće za odmor, soba s pružanjem usluge doručka i seosko domaćinstvo. Čestitajući pobjednicima župan je naglasio da smo u ovoj godini ostvarili rekordne turističke brojke, s preko 2 milijuna dolazaka i više od 15 milijuna noćenja.  
 
„Govorili smo često kako je svaka kriza ujedno i prilika. Bila je to i pandemija jer mnogi su iskoristili to vrijeme kako bi uložili ili u izgradnju novih ili poboljšanje postojećih smještajnih kapaciteta. Osobito je zanimljivo nicanje sve većeg broja vrlo luksuznih vila s bazenima u našem zaleđu. Takvi kapaciteti i ove su sezone imali vrlo visoku popunjenost“, rekao je župan Longin i dodao da je to upravo ono što nam kao destinaciji dugoročno treba.
 
„Znamo da smo područje čistoga mora, ugodne klime i lijepe prirodne i kulturno-povijesne baštine, znamo i da smo sve više prepoznati kao kvalitetna eno-gastro destinacija, no ono na čemu moramo još raditi jest brendiranje Zadarske županije kao destinacije s visokokvalitetnim smještajem“, dodao je župan i rekao da je Zadarska županija iz tog razloga i pokrenula projekt nagrađivanja najboljih iznajmljivača.  
 
Kroz nagradu najboljim iznajmljivačima želi se  naglasiti važnost ozbiljnog i odgovornog pristupa vođenju obiteljskog smještaja te istaknuti upravo one iznajmljivače koji su prepoznali potrebe tržišta, napravili iskorake u posebnosti i kvaliteti svoje ponude te im se nastoji zahvaliti što shvaćaju koliko je za ostvarivanje cilja značajno udruživanje svih snaga.  
 
Dodjelom nagrada za najbolje iznajmljivače Zadarska županija želi potaknuti i naglasiti važnost kvalitetnog pristupa u vođenju obiteljskog smještaja. Ovim nagradama pokazuje kako je svjesna važnosti privatnog smještaja u gospodarskom razvoju lokalne zajednice, da rast turizma i privatnog smještaja potiče razvoj drugih djelatnosti, od lokalne proizvodnje do različitih usluga bez čega bi turistička ponuda bila nezamisliva.  
 
U kategoriji Ruralno domaćinstvo prvu nagradu osvojio je Boris Skroće iz općine Gračac (Mazin), a drugo mjesto zaslužila je Vanja Talmač iz Islama Grčkog.
U kategoriji Kuće za odmor prvu nagradu osvojila je Tatjana Valčić Pavlović za kuću na otoku Ošljaku, drugu Davor Antišin iz Sutomišćice, a treće mjesto zaslužila je Nada Bašić s kućom za odmor u Debeljaku.
U kategoriji Apartmani/Studio apartmani prvu nagradu osvojio je Marko Mikas iz Sv. Filipa i Jakova, drugu nagradu Lorena Ropuš Maričić iz Zadra, a treći DIR Drvena industrija Rubinić za apartman u Sv. Filipu i Jakovu.
U kategoriji Sobe s pružanjem usluga doručka prvu nagradu osvojila je Marijana Paro Vidolin iz Paga, a drugo mjesto Elizabeta Fumić iz Vira.

Pročitano 372 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA