Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Otvoren jubilarni 25. Biograd Boat Show

Posted On Srijeda, 25 listopada 2023 15:10

U marini Kornati svečano je otvoren četverodnevni nautički sajam, 25. Biograd Boat Show.

Na izložbenom dijelu sajma predstavlja se više od 400 plovila uz 40 premijera, a Biograd Boat Show je i ove godine u znaku „4 sajma u jednom“ – izlagački, kongresni, charter i business to business odnosno: Biograd Boat Show – izlagački sajam, 7. Dani hrvatske nautike – kongresni sajam, 5. Croatia Charter Expo – charter sajam i Biograd B2B – poslovni sajam.

Svečanom otvorenju, uz ostale, nazočili su i župan Božidar Longin, zamjenik Šime Vicković, državni tajnici Josip Bilaver i Tonči Glavina te brojni drugi uzvanici.

Župan Longin je u svojem obraćanju istaknuo da već četvrt stoljeća jesen u Biogradu počinje - na moru.

„Nakon ljetnih gužvi u Biograd uplovljava ono najbolje i najljepše što tržište plovila može u tom trenutku ponuditi. Počevši vrlo skromno, ovaj događaj danas je vodeći nautički sajam u srednjoj te jedna od najznačajnijih u Europi općenito. Iz godine u godinu organizatori unose novine, šire izložbeno područje te povećavaju ponudu. Ilirija je dokazala kako je bila veliki vizionar spojivši u ovom događaju sve svoje adute s naglaskom na iznimno uspješnu marinu. Naime, održavanje sajma ovakvih razmjera ne bi bilo moguće bez kvalitetne infrastrukture, a upravo nju ova marina osigurava“, kazao je župan dodavši da je Ilirija tvrtka koja je svoj rast uvijek dobro strateški planirala, a zatim planove odgovorno i uporno provodila u djelu.

„Temeljitost i stručnost kao jedini pravi put prema uspjehu, pokazao se najboljim mogućim, ali i jedinim pravim, izborom. Ukupno poslovanje, okrunjeno organizacijom ovog osobitog sajma, Iliriju čini važnim kotačem u motoru gospodarskog razvoja Zadarske županije“, poručio je župan. 

Predsjednik Uprave Ilirije Goran Ražnjević naglasio je kako je nautički turizam najpropulzivnija hrvatska gospodarska grana s elementima luksuza, koja raste iz sezone u sezonu.

„Biograd je danas dom najvećoj hrvatskoj čarter floti. Ilirija kao nositelj turističkog razvoja biogradske rivijere ima svoje prste u svim kvalitativnim segmentima industrije, kao i u potpori donošenju zakonskih izmjena koje vode ka boljitku cijele industrije. Ovaj je sajam od malog broja rabljenih plovila s godinama postao dom svim najvažnijim primjercima brodica, nautičke opreme i proizvoda. Naši vjerni posjetitelji i izlagači temelj su naše tradicije i budućnosti. Unatoč svim krizama i preprekama održali smo kontinuitet i nikada nismo presjekli liniju između posjetitelja i ponuditelja“, naglasio je Ražnjević.

25. izdanje BBS-a službeno je otvorio državni tajnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver pohvalivši organizatore na novim rekordima koje biogradski sajam bilježi.

„Njima se uistinu ponosimo, a zbog toga svake godine očekujemo više i bolje. Slobodno možemo kazati da je ovo najveći festival nautičkog turizma u Europi, u državi koja je dom 40 posto europske nautičke flote, a sve su to razlozi zbog kojih stojimo u vrhu svjetskog nautičkog turizma. Mi smo na nacionalnoj razini samo u proteklih sedam godina uložili preko 300 milijuna eura u lučku infrastrukturu, komunalne lučice i vezove. Renesansa naše obale termin je koji već nadilazi naša obećanja, a s novim ulaganjima nastavit ćemo u narednom razdoblju“, najavio je Bilaver.

Pročitano 502 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA