Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Savjetovanje s javnošću o Nacrtu prijedloga Pravilnika o izmjeni i dopuni pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave

Posted On Ponedjeljak, 02 listopada 2023 15:02

Do  2. studenoga 2023. godine u tijeku je savjetovanje s javnošću o Nacrtu prijedloga Pravilnika o izmjeni i dopuni pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave.

Člankom 11. Zakona o pravu na pristup informacijama  tijela državne uprave, druga državna tijela, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i pravne osobe s javnim ovlastima dužni su provoditi savjetovanje s javnošću pri donošenju zakona i podzakonskih propisa, a pri donošenju općih akata odnosno drugih strateških ili planskih dokumenta kad se njima utječe na interese građana i pravnih osoba.

Kako je Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave opći akt koji pruža mogućnost sudjelovanja različitih potencijalnih gospodarskih subjekata u postupku jednostavne nabave Zadarska županija provest će postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću sukladno Kodeksu savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata (Narodne novine, broj 140/09), stavljanjem Nacrta prijedloga Pravilnika na službenu web stranicu Zadarske županije s mogućnošću sudionika da elektroničkom poštom ili u pisanom obliku dostave svoje komentare, primjedbe i prijedloge prema na stranicama raspoloživom obrascu. 

Ciljevi koji se žele postići savjetovanjem s javnošću su upoznavanje građana i zainteresirane javnosti o sadržaju Nacrta prijedloga Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave i načinu na koji je ova problematika uređena.

Više na poveznici

Pročitano 309 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA