Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarska županija će subvencionirati kamatu poduzetnicima i obrtnicima

Posted On Utorak, 19 veljače 2019 11:23

Program kreditiranja poduzetništva i obrta putem subvencioniranja kamate kredita u Zadarskoj županiji, novi je projekt kojim županija pomaže obrtnicima i poduzetnicima. Za tu je svrhu u ovogodišnjem proračunu predviđen iznos od 300.000 kuna, a Županija će subvencionirati redovnu kamatnu stopu u visini dva postotna poena godišnje.

„Poslovnim bankama koje imaju poslovnice u Zadarskoj županiji dostavljen je dopis kojim ih se obavještava da Zadarska županija priprema Program kreditiranja poduzetništva i obrta putem subvencioniranja kamate kredita. Zatraženo je od banaka da iskažu interes o sudjelovanju u Programu i ponude svoje kreditne uvjete. Osam banaka dostavilo je svoje kreditne uvjete s povoljnom kamatnom stopom, najniža je 2,9 postotnih poena a najviša je 4 četiri postotna poena“, kazao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Lovro Jurišić. 

Programom kreditiranja poduzetništva i obrta putem subvencioniranja kamate kredita u Zadarskoj županiji propisani su kriteriji za ocjenjivanje, potrebna dokumentacija za obradu Zahtjeva, popis prihvatljivih djelatnosti, te postupak dodjele potpore i druga pitanja za provedbu Programa.

„Nakon donošenja Programa, sklopit će se ugovori o poslovnoj suradnji s bankama o realizaciji Programa, a potom će se uputiti Javni poziv zainteresiranim obrtnicima i poduzetnicima. Krediti se odobravaju u iznosu od 200.000 do 3.000.000 kuna za poslovne investicije“, dodaje Jurišić.

Na 14. kolegiju župana potvrđen je Prijedlog rješenja o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2019. godinu. Podsjetimo, Zadarska županija objavila je javni poziv za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava za događanja u turizmu u 2019. godini, a koja predstavljaju snažan motiv dolaska turista te obogaćivanje turističkog sadržaja destinacije. Javni poziv objavljen je 7. veljače 2019. godine, a krajnji rok za podnošenje kandidatura je 30 dana od dana objave Javnog poziva.

„Tijekom cijele godine provodimo aktivnosti kojima se želi podići svijest o Zadarskoj županiji kao atraktivnoj turističkoj destinaciji te time utjecati na povećanje potražnje za turističkim proizvodima, povećanje turističkog prometa i opće potrošnje. Cilj je stalno unaprjeđenje i jačanje turističke ponude Zadarske županije, posebice u pred i posezoni, ali i na turistički nerazvijenim područjima. Samo na taj način možemo doći do željenog cilja, a to je cjelogodišnje poslovanje u turizmu“, poručio je župan Božidar Longin.

Pročitano 2052 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA