Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Novi veleposlanik Turske u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji

Posted On Četvrtak, 27 rujna 2018 15:59

 

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je veleposlanik Republike Turske u Hrvatskoj, Nj. E. Mustafa Babur Hizlan. U Domu županije ugostio ga je župan Božidar Longin, a sastanku su nazočili i zamjenici župana Šime Mršić i Šime Vicković, pročelnica Ureda župana Marina Vuković Dujmović, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija te ravnatelj lučke uprave Zadar Robert Škifić.

Župan je veleposlanika upoznao sa strateškim projektima i gospodarskim potencijalima Zadarske županije, kao i s kulturnim, povijesnim i prirodnim značajkama naše regije.

Zadarska županija ima velike mogućnosti razvoja, posebno kroz dodatne investicije u prometnu infrastrukturu. Zadar je uvijek kroz povijest bio važno prometno čvorište, a sada opet imamo sve preduvjete da iskoristimo naš idealan zemljopisni položaj. Imamo odlično riješenu cestovnu i pomorsku infrastrukturu, a sada nam slijede investicije u modernizaciju željeznice i proširenje kapaciteta Zračne luke Zadar'', naglasio je Longin koji je veleposlanika upoznao i s potencijalima koje pruža Luka Gaženica kroz razvoj putničkog i teretnog prometa.  

Nova luka Zadar u Gaženici je od ove godine uvrštena i na kartu Pomorskog puta svile, a njezine mogućnosti predstavili smo  i u Kini, na ovogodišnjem BOAO Forumu za Aziju, što pokazuje da smo prepoznati i globalnoj razini“, poručio je župan.

Domaćini su s izaslanstvom Veleposlanstva Republike Turske razgovarali i o mogućnostima razvoja gospodarske suradnje, s naglaskom na sektore turizma, poduzetništva i poljoprivrede. Longin je istaknuo kako je naša županija vodeća na Jadranu u ribarstvu i marikulturi, a sve snažnije napreduje i proizvodnja poljoprivrednih proizvoda od kojih u posljednje vrijeme najveći iskorak postižu naši vinari i proizvođači sira.

 

Pročitano 1603 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA