Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarskoj bolnici donirana sredstva za kupnju porođajnih kreveta

Posted On Srijeda, 20 lipnja 2018 12:34

U utorak, 19. lipnja 2018. godine Službi za ginekologiju OB Zadar, INA Industrija nafte i Dogus Group donirali su 200.000 kuna za kupnju dva porođajna kreveta.
Zadarska rađaonica ima pet prostora za porođaj, toliko i kreveta. Od pet, jedan je kupila bolnica 2015. godine, a ostala četiri su stara oko 35 godina.

“Zdravstvo nije jeftino, ali je u Hrvatskoj dostupno - svima. Želim još naglasiti kako u zadarskoj bolnici imamo vrhunske liječnike i medicinsko osoblje, ali bolnica nije samo mjesto liječenja. Bolnica je i mjesto rađanja novoga života i stoga me izuzetno veseli što je ova donacija od 200 tisuća kuna namijenjena upravo Odjelu za ginekologiju i opstetriciju naše bolnice” - rekao je župan Božidar Longin zahvaljujući na vrijednoj donaciji.

Kako se moglo čuti pri svečanoj dodjeli donacije, INA svake godine priprema donacije za bolnice diljem Hrvatske, a ovom donacijom bolnici u Zadru nastavljena je i suradnja s Dogus Grupom koja je prije toga započela donacijom šibenskoj Općoj bolnici prošloga mjeseca.
“Izuzetno mi je drago što je ova donacija sada, stigla i u zadarsku bolnicu gdje je rođeno i moje dvoje djece. Dakle, nakon donacije šibenskoj bolnici, nastavljamo dobru praksu i u Zadru. Izuzetno smo ponosni i sretni što možemo pomoći Općoj bolnici u nabavci porođajnih kreveta, što smatramo zaista nužnim za sve buduće majke, ali i osoblje bolnice kojima će rad biti olakšan. Podupiremo obrazovanje, školstvo, zdravstvo i sport, a redovito provodimo i projekte namijenjene onima kojima je pomoć najpotrebnija. S time ćemo svakako nastaviti i dalje” - poručio je tom prigodom, Burak Baykan predsjednik CEO D-Marin Grupe, dok je Zoltan Aldott predsjednik Uprave INE rekao kako mu je izuzetno drago što će njihova donacija budućim majkama barem malo olakšati porođaj i omogućiti im još ugodniju u sigurniju okolinu.
“Vjerujem da će nova oprema biti od pomoći i vrijednom medicinskom osoblju u njihovom svakodnevnom radu. INA je od svog osnutka aktivni član zajednice i podržava važne projekte kad god se za to ukaže prilika. Iz godine u godinu podržavamo rad i razvitak bolnica diljem Hrvatske, a ove godine donirat ćemo sredstva za ukupno osam bolnica” - otkrio je predsjednik Uprave INA-e Zoltan Aldott.
Osim župana Božidara Longina, na donaciji se u ime svih zaposlenika zadarske Opće bolnice zahvalio i ravnatelj zadarske Opće bolnice dr. Željko Čulina koji je naglasio kako će novi kreveti sigurno doprinjeti ugodnijem i suvremenijem porođaju rodilja podsjećajući kako zadarsko rodilište i neonatologija nastoje zadržati i unaprijediti kvalitetnu skrb za majku i dijete što potvrđuje i važno UNICEF-ovo priznanje - Rodilište - prijatelj djece kojeg su stekli 1998. godine i zadržali ga do danas.
Foto: Marin Gospić

 

Pročitano 1651 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA