Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Dani agroturizma: Obilazak OPG-ova u ruralnim dijelovima županije uz promotivne cijene

Posted On Ponedjeljak, 30 travnja 2018 11:47

U Maškovića Hanu u Vrani otvoreno je drugo izdanje Dana otvorenih vrata agroturizma Zadarske županije. Riječ je o jedinstvenom spoju lokalne poljoprivrede, gastronomije i turizma. Tijekom tri dana trajanja manifestacije, od 27. do 29. travnja, na 11 lokacija u županiji, domaći i strani posjetitelji moći će okusiti lokalne delicije poput vina, maslinovog ulja, sireva, pršuta i ostalih tradicijskih specijaliteta, pritom uživajući u prirodnim ljepotama zadarskog zaleđa.

„Potencijal agroturizma je iznimno velik, a Zadarska županija u posljednjih nekoliko godina, kroz potpore za ruralni razvoj ulaže značajna sredstva u podizanje kvalitete postojećih i otvaranju novih seoskih gospodarstava. Uz to, smeđom signalizacijom kroz ceste vina, ulja i sira pokrili smo gotovo sve subjekte koji imaju uvjete za prihvat gostiju za degustaciju i prodaju svojih proizvoda. Veliku pozornost posvetili smo i promociji putem interneta, pa tako kroz mrežnu stranicu i putem društvenih mreža kontinuirano promoviramo agroturizam naše županije“, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Daniel Segarić.

Kako je istaknuto na otvorenju, osnovni je cilj ovog projekta promocija i turistička aktivacija ruralnog prostora Zadarske županije.

 „Vjerujemo da će sve mjere koje poduzimamo  dovesti do toga da naša županija bude prepoznata kao jedna od atraktivnijih destinacija u ovom obliku selektivnog turizma, što svakako može doprinijeti produljenju turističke sezone i razvoju ruralnog prostora. Iskoristio bih priliku da zahvalim svim OPG-ovima i ugostiteljskim objektima koji su otvorili svoja vrata za ovu manifestaciju i na poziv našeg Upravnog odjela za poljoprivredu te županijske agencije AGRRA-e, uključili se u ovaj događaj“, dodao je zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić.

Na drugim Danima agroturizma Zadarske županije sudjeluju Ražnjevića dvori i Masvin iz Polače, OPG Sandra Babac iz Poljica, OPG Butić iz Briševa, OPG Matulić iz Pašmana, Gospodarstvo Roca Stankovci, OPG Škaulj i Agroturizam Odžaković iz Nadina, Kraljevski vinogradi Petrčane, Mićanovi dvori iz Kruševa i Maškovića Han iz Vrane.

 

Pročitano 3329 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA