Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Biciklijadom „Od Branimira do Branimira“ počeli Županijski dani 2018

Posted On Ponedjeljak, 09 travnja 2018 12:14

Oko 1100 biciklista vozilo je u nedjelju, 8. travnja  od Branimirove obale u Zadru do Branimirove obale u Ninu na 10. biciklijadi “Od Branimira do Branimira”.

Tradicionalna biciklijada "Od Branimira do Branimira" duga oko 35 kilometara okupila je još jednom profesionalce i amatere, a lijepo vrijeme pogodovalo je velikom odazivu biciklista. Najsretniji među njima bio je 19-godišnji Daniel Štefulić čiji je broj prijave izvučen na nagradnoj igri i koji je osvojio biciklu Calimero sporta.

Uz Zadarsku županiju i Grad Nin, organizaciji biciklijade doprinijeli su PU Zadarska, Zavod za javno zdravstvo, Biciklistički klub Zadar, TZ Grada Nina i Sportski akademski savez Sveučilišta u Zadru. U Ninu je sve bicikliste dočekao topli obrok kojeg je pripremio kulinarski tim predvođen poznatim kuharom Renatom Kraljevom.

Biciklijada se provodi u sklopu programa Plana za zdravlje Zadarske županije i u cilju poticanja zdravog načina života. Njome je službeno započelo obilježavanje Županijskih dana 2018.

Na Branimirovoj obali u Zadru okupili su se članovi Tima za zdravlje Zadarske županije među kojima i zastupnica u Saboru RH Grozdana Perić, državna tajnica Marija Pletikosa, pročelnik UO za zdravstvo, socijalnu skrb Bernard Maruna, Franka Krajnović, Ana Petrić, Jelena Ćosić Dukić i Vlatka Vučić-Marasović. Oni su svim sudionicima podijelili majice glavnog sponzora EVN Croatia plina te promotivne materijale Ministarstva unutarnjih poslova.

U isto vrijeme, u 11 sati s Branimira je krenula tradicionalna manifestacije "1000 koraka kroz 1000 ulica" u organizaciji Udruge za rekreaciju žena "Relax". Akcija pješačenja okupila je oko stotinjak žena, a uključila su se i društva za sportske rekreaciju "Kissa" iz Paga Kissa i "Luna" iz Benkovca koji su isto u nedjelju organizirali akcije pješačenja i vježbanja.

Lovro Matek iz Biciklističkog kluba Zadar sveukupni je pobjednik biciklističke utrke „Dalmatia open“ koja je održana u sklopu biciklijade. Matek je bio najbolji i u kategoriji juniori, dok je najbrži biciklist u kategoriji kadeti bio Oliver Gojković, kao i Matek iz Biciklističkog kluba Zadar, dok je najbrži u kategoriji veterana bio Zoran Orehovec iz Biciklističkog kluba Dinamo

Pročitano 1773 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA