Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Sjednica Radne skupine za odnose s javnošću: Zajedničkim projektima jačati kapacitete i komunikaciju s građanima

Posted On Petak, 09 ožujka 2018 15:30

Prepoznajući važnost dobrog dijaloga s medijima i zainteresiranom javnošću Izvršni odbor Hrvatske zajednice županija donio je krajem prošle godine odluku o osnivanju Radne skupine za odnose s javnošću. Čine ju županijski službenici koji rade na poslovima protokola i odnosa s javnošću, a čija je međusobna suradnja od velike važnosti za zaštitu interesa lokalne i regionalne samouprave.

Sjednica Radne skupine ovoga je puta održana u Dubrovniku 9. ožujka, a uvodno se članovima obratio zamjenik Dubrovačko-neretvanskog župana Joško Cebalo: „Pozdravljam rad Radne skupine jer smo svjesni koliko je važna dvosmjerna komunikacija s građanima koja predstavlja jedini i najbolji način da se čuje glas s „terena“. Ključ je u povezivanju i sudjelovanju u zajedničkim projektima, a Dubrovačko-neretvanska županija će i dalje aktivno podupirati sve aktivnosti Zajednice“.

Jedan od takvih projekata je Škola protokola koja je dan ranije, 8. ožujka, okupila četrdesetak županijskih, ali i gradskih i općinskih službenika koji rade na poslovima protokola i odnosa s javnošću. „Interes za edukaciju o protokolu pokazuje svijest o važnosti jačanja kapaciteta lokalne i regionalne samouprave, a činjenica da je ujedinila predstavnike lokalne i regionalne samouprave govori u prilog tome koliko se može postići kada djelujemo zajedno“, naglasila je voditeljica Radne skupine Senka Bilać.  

U Dubrovniku je 8. ožujka održana i promocija priručnika "Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi u Hrvatskoj" autorice Ermine Duraj, voditeljice Kabineta župana Primorsko-goranske županije. Riječ je o prvom priručniku koji na jednome mjestu obuhvaća teoriju i praksu funkcioniranja djelatnosti odnosa s javnošću u jedinicama lokalne i područne samouprave, nastalom iz potrebe da se kolegama u javnome sektoru daju smjernice za dobar rad i komunikaciju projekata od interesa za jedinice lokalne i područne samouprave čija je svrha biti servisom građana.

Članovi Radne skupine za odnose s javnošću razgovarali su i o nadolazećim projektima. 7. Forum hrvatskih i poljskih regija održava se od 11. do 13. travnja u Poreču, a cilj Foruma je jačanje suradnje hrvatskih županija i poljskih vojvodstava, ali i razmjena primjera dobre prakse u povlačenju sredstava iz EU fondova ususret novoj financijskoj omotnici koja slijedi nakon 2020. godine. Foto natječaj Volim svoju županiju počeo je 1. ožujka, a njime treću godinu zaredom podižemo svijest o ljepotama svih krajeva Republike Hrvatske, ali i dajemo doprinos povezivanju naših županija. U sklopu susreta održana je i edukacija o kriznom komuniciranju na kojoj su službenici učili kako se nositi s takvom krizom.

Pročitano 2154 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA