Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Naknada za starije u privatnim domovima raste na 800 kuna, olakšice za kredite mladima

Posted On Srijeda, 17 studenoga 2021 08:37

Iza nas su krizne godine u kojoj je pandemija donijela šok, ali i natjerala odgovorne da postave ambiciozne planove za godine koje slijede. Koliko je u tome bila uspješna Zadarska županija pokazuje podatak da je na dan 31. listopada imala gotovo 58 tisuća zaposlenih (57.903) odnosno 2.328 ili 4,2% više nego na isti dan prošle godine.To je značajno povećanje i u odnosu na pretkriznu 2019. godinu, za 1.708 zaposlenih. Mjere koje su poduzeli Vlada i Zadarska županija otvorili su prostor otvaranju novih radnih mjesta i investicijama, istaknuo je danas na javnom kolegiju župan Božidar Longin, najavljujući proračun i projekte za 2022. godinu.

Iako će on biti najviše razvojni, neće se kao u drugim sredinama (Zagreb) zaboraviti na socijalnu komponentu. Povećat će se subvencije za privatne domove za starije i nemoćne na 800 kuna, a krenut će se i u realizaciju izgradnje novih domova u Poličniku i Sv. Filipu i Jakovu, uz novi Hospicij u Babindubu. Uvest će se subvencija stambenih kredita za višečlane obitelji, za zdravstveni, znanstveni i IT sektor te kroz četiri godine sufinancirati izgradnja 40 dječjih igrališta.

Jedan od većih izazova u idućoj godini bit će nastavak preseljenja županijskih ureda i ustanova u nove prostore u nekadašnjoj vojarni Stjepana Radića, za što će se podići dugoročni kredit od 23 milijuna kuna.

- Dobili smo zgrade, napravili projekte i sada čekamo sljedeći korak, raspisivanje natječaja i ulazak u veliku priču. Prvi put ćemo biti u svojim prostorima, za koje nećemo plaćati najamninu. Od godišnje najamnine možemo svake godine urediti jedan objekt, istaknuo je Longin.

Na području Zadarske županije provode se projekti u vrijednosti 3,7 milijardi kuna, a bit ćemo spremni i za novu financijsku perspektivu Europske unije.
Pročelnici i predlagatelji pružili su informacije i o drugim predloženim točkama. Jedna od njih je odlazak ljekarne Varoš s Četiri kantuna na područje Crvenih kuća. Ljerka Krajnović objasnila je kako se u mreži mora zadržati jednak broj ljekarni, a umjesto na sadašnjoj poziciji, stotinjak metara od dvije druge ljekarne, nova će biti na području kojemu gravitira 15 tisuća stanovnika.

 

Izvor: 057 info

Pročitano 1076 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA