Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Uskoro energetska obnova i četvrte županijske škole

Posted On Srijeda, 24 srpnja 2019 13:32
Potpisan ugovor za izvođenje radova na zgradi Osnovne škole Nikole Tesle u Gračacu

U Maloj vijećnici Doma Zadarske županije potpisan je ugovor za izvođenje radova na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Nikole Tesle u Gračacu. Zadarska županija kao osnivač škole projekt vrijednosti 3,75 milijuna kuna prijavila je na otvoreni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, a nakon provedenog javnog poziva, odobren je iznos od bespovratnih 1,35 milijuna kuna. Ovo je četvrta škola u županiji u kojoj će biti provedena energetska obnova.

– Veseli me početak ostvarenja još jednog od ukupno četiri projekta energetske obnove zgrada škola kojima je županija osnivač – rekao je župan Božidar Longin i dodao da Zadarska županija intenzivno radi na stvaranju jednakih uvjeta za školovanje svih naših učenika.

– Stava smo da je ulaganje u obrazovanje najisplativije ulaganje, jer znanje je jedini kapital koji se ne može otuđiti. Na nastavni program ne možemo utjecati, pa stoga činimo ono što je u našoj moći – ulažemo u infrastrukturu i opremu, sufinanciramo aktivnosti iznad standarda – istaknuo je župan Longin dodajući da je energetska obnova školskih zgrada važna aktivnost, osobito zato što se 35% sredstava ostvaruje iz fondova EU.

Školska zgrada u Pagu je dovršena, obnova zgrade gimnazije u Perivoju Vladimira Nazora u tijeku je, a prije nekoliko tjedana potpisan je ugovor o energetskoj obnovi školske zgrade OŠ Vladimira Nazora u Škabrnji.

Osnovna škola u Gračacu, najvećoj općini u Hrvatskoj, građena je u dvije faze od 1962., a nakon razaranja u Domovinskom ratu obnovljena je i otvorena 2003. Sastoji se od prizemlja i dvaju katova, a nakon obnove prijeći će iz energetskog razreda E u razred B.

Ravnateljica škole Slavica Miočić zahvalila je Županiji koja je prepoznala i prijavila projekt te razvojnoj agenciji Zadra Nova koja je projekt pripremila i pomaže u njegovoj provedbi. Istaknula je da će se energetskom obnovom ostvariti znatne uštede te da će se ta sredstva moći ulagati u edukcije i obrazovanje nastavnog osoblja, ali i učenika kojih je trenutačno 565. Rok za dovršetak radova je 120 dana.

Izvor: lokalni.vecernji.hr

Pročitano 793 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA