Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Biciklijadom „Od Branimira do Branimira“ započeli ovogodišnji Županijski dani

Posted On Nedjelja, 07 travnja 2024 21:30

Oko 350 biciklista  sudjelovalo je na 14. biciklijadi „Od Branimira do Branimira“ koja je i ove godine okupila rekreativce i profesionalce.

Sudionici svih životnih dobi u sat vremena odvozili su dionicu dugu oko 16 km koja spaja Branimirovu obalu u Zadru s Branimirovom obalom u Ninu gdje ih je čekao topli obrok.

Prijavom na biciklijadu svi sudionici su  automatski  sudjelovali i u nagradnoj igri u kojoj je glavna nagrada bila gradska bicikla dugogodišnjeg sponzora Calimero sporta, a ona je otišla u ruke Hrvoja Rogića. Osim bicikla nagrade su bile i pametni satovi koje je osigurala Zadarska županija, a osvojili su ih  Dominik Brkljača, Kristina Babin, , Marko Rončević i Božidar Vladović dok je lokot za biciklu pripao Jeleni Lipotici. Bidone za vodu Calimero sporta osvojili su Biciklistički klub Gospić, Ivana Pezo Milković, Marko Kaić te Marta Jurin Kovačević.

Među sudionicima su bili župan Zadarske županije Božidar Longin, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, načelnik Općine Jasenice Stipe Vulić,  županijski pročelnik Krešimir Laštro, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zadar Benito Pucar, članovi BK Gospić među kojima i ravnatelj Parka prirode Velebit Mario Šaban, brojne obitelji s djecom, djelatnici Zadarske županije te rekreativci starije i mlađe generacije

„Ova biciklijada na kojoj sudjelujem od samih njezinih početaka za mene je, a vjerujem i ostale, najava proljeća i ljeta. Jedan simbol zdravog načina života. Zadar ima idealne uvjete za bavljenje ovim sportom. Naime, opće poznato je kako boravak u prirodi postaje sve cjenjeniji nego boravak u gradskoj vrevi, gužvi. Tako ovim putem pozivam sve naše sugrađane da u svoj rekreativni program uključe bicikliranje, odlazak na posao biciklom i sl. jer osim benefita za svoje zdravlje izbjeći će i raznorazne situacije u prometu koje nastupaju s toplijim danima i početkom turističke sezone“, istaknuo je župan Božidar Longin koji osim bicikliranja ljeti često vesla na SUP dasci te tako održava fizičku kondiciju.

„Treba se držati nekakvih regula u određenoj dobi u životu. Tijelo prati naš mentalni sklop, a u ovo vrijeme u kojem živimo, pod raznoraznim stresovima, upravo fizička aktivnost je ta koja vam pomaže da sve to otpustite te da se koliko je u vašoj moći pobrinete za svoje zdravlje. Uz fizičko zdravlje sve više spoznajemo koliko je bitno i mentalno zdravlje te koliko su zapravo u korelaciji, a boravak u prirodi te raznorazne aktivnosti na svježem zraku i druženje s dragim ljudima svakako su ono što trebamo forsirati ukoliko želimo dobro sebi, ali i drugima“, poručio je župan  Longin.

Kao i svih dosadašnjih godina svi sudionici dobili su majicu generalnog sponzora EVN Croatia plina.

Kao partneri u biciklijadi sudjelovala je i PU Zadarska koja je osim sigurne pratnje biciklista tijekom bicikijade , na cilju u Ninu imala edukativni i promo  štand. Štand i poligon imao je i HAK te Turistička zajednica Grada Nina koja je također suorganizator događaja.

Biciklijadu je kao i svih dosadašnjih godina vodio BK Zadar, a u realizaciji je sudjelovao i Zavod za javno Zdravstvo Zadar.

Pročitano 174 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA