Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zavod za hitnu medicinu dobio osam novih vozila za hitnu i sanitet

Posted On Četvrtak, 28 prosinca 2023 14:21

Župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića i pročelnika za zdravstvo Marka Kolege posjetio je djelatnike Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije. Povodom blagdana zaželio im je puno uspjeha i zdravlja u novoj godini i što manje posla.

Župan i suradnici su u pratnji ravnateljice Ivane Šimić te djelatnika Zavoda za hitnu medicinu razgledali osam novih vozila koja su pristigla u flotu tijekom studenoga i prosinca ove godine. Riječ je o četiri nova vozila za potrebe sanitetskog prijevoza te četiri vozila za potrebe izvanbolničke hitne medicine.

Ukupno je tijekom 2023. godine pristiglo 12 novih kombi vozila za hitnu pomoć i sanitet koja su uglavnom naručena temeljem Okvirnog sporazuma o javnoj nabavi medicinskih automobila sklopljenog u ožujku 2023. godine.

„Uz vrijedne i stručne ljude koje imamo u službi saniteta i hitne potrebno je imati adekvatnu opremu i vozila, stoga kontinuirano radimo na obnovi voznog parka. Svjesni smo da vozila hitne i saniteta zbog velikog opterećenja posebice tijekom ljetnih mjeseci prođu dosta kilometara na godišnjoj razini te ćemo nastaviti pružati podršku Zavodu za hitnu medicinu u obnavljanju voznog parka i nabavci novih vozila“, poručio je tom prigodom župan Longin.

U veljači 2024. godine trebala bi stići i posljednja četiri vozila predviđena postojećim Okvirnim sporazumom, od čega će dva vozila biti korištena za sanitetski prijevoz, a dva za izvanbolničku hitnu medicinu.

Uz to, Županijska skupština Zadarske županije u rujnu 2023. godine odobrila je nabavu dodatnih 15 vozila od kojih će osam biti za potrebe izvanbolničke hitne medicine, a sedam vozila za potrebe sanitetskog prijevoza.

Prva isporuka temeljem novog Okvirnog sporazuma za koji je u tijeku rok za dostavu ponuda planirana je za kraj 2024. godine.

“Zavod za hitnu medicinu ovom nabavkom vozila bit će opremljen s najmanje dva vozila za potrebe izvanbolničke hitne medicine u svim ispostavama na području Zadarske županije, dok će se službi saniteta osigurati adekvatni uvjeti rada”, istaknula je ravnateljica Zavoda za hitnu medicine Ivana Šimić.

Podsjetimo, u Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije objedinjene su dvije mobilne medicinske službe (hitna medicina i sanitetski prijevoz) te je nabava i obnavljanje vozila kontinuirana zadaća kojoj se daje posebna pozornost. Osobito je opterećena služba saniteta koja sa svojim 21 timom svakodnevno prelazi stotine kilometara i koja je sastavni dio nacionalne sanitetske službe od 397 timova u mreži javne zdravstvene službe.

Izvor: Zadarski list

Pročitano 504 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA