Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Južnomoravska regija u posjetu Zadarskoj županiji: Češki turisti treći po broju noćenja u 2022. godini

Posted On Četvrtak, 20 travnja 2023 13:41

Ovogodišnje Dane Zadarske županije uveličali su i predstavnici inozemnih prijateljskih regija Zadarske županije. Izaslanstvo Južnomoravske regije iz Češke predvođeno Ivom Vašíčekom, predsjednikom regionalnog Odbora za financije boravilo je u višednevnom posjetu Zadarskoj županiji.

Posljednjeg dana boravka u Domu Zadarske županije primili su ih župan Božidar Longin i predsjednik Županijske skupštine Zoran Šikić sa suradnicima, a sastanku je nazočio i veleposlanik Češke Republike u Hrvatskoj, Nj. E. Milan Hovorka.

Župan Longin tijekom sastanka upoznao je goste iz Češke sa strateškim projektima Zadarske županije, istaknuvši potencijale luke Gaženica te planove proširenja Zračne luke Zadar s ciljem pozicioniranja naše regije kao važnog prometnog čvorišta ovog dijela Europe. Također, upoznao ih je i s odličnim gospodarskim pokazateljima u 2022. godini te aktivnostima oko brendiranja Zadarske županije kao eno-gastro destinacije.

Na sastanku je istaknuto kako su turisti iz Češke s više od milijun noćenja bili treći po brojnosti na području Zadarske županije u 2022. godini, tako da je njihova vjernost našoj destinaciji i dalje neupitna.

Južnomoravska regija sa Zadarskom županijom ima najaktivniju i izrazito uspješnu suradnju koja se kontinuirano nastavlja suradnjom na brojnim područjima, od kulture, znanosti pa do gospodarstva. Gosti iz Južnomoravske regije naglasili su da i dalje nastoje uspostaviti izravnu zračnu liniju Zadar – Brno te su spremni intenzivirati pregovore da se ova inicijativa uskoro i ostvari.

Veleposlanik Hovorka iskazao je zadovoljstvo činjenicom da je Hrvatska ostvarila svoje najvažnije vanjskopolitičke ciljeve, ulazak u Schengen i Eurozonu, upravo tijekom češkog predsjedanja Europskom unijom. Istaknuo je prijeteljske veze dvaju naroda koji se svake godine dodatno unaprjeđuju.

Pročitano 947 puta

Zadnje objave

rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA