Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Republika Koreja želi intenzivirati suradnju sa Zadarskom županijom

Posted On Četvrtak, 09 ožujka 2023 16:39

Župan Božidar Longin sa suradnicima primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike Koreje Nj. E. Sung-Wooka Honga u čijem su izaslanstvu, uz prvu tajnicu Veleposlanstva Minu Yoo, bili i predsjednik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba Zoran Horvat te direktor Korejskog poslovnog centra u Zagrebu (KOTRA) Heekwang Chae.

Župan je goste upoznao s osnovnim podacima o Zadarskoj županiji te razvojnim potencijalima s naglaskom na gospodarske projekte, osobito one iz područja prometa, ribarstva, marikulture te turizma. Poseban  naglasak stavio je na daljnji razvoj prometne infrastrukture, od dovršetka teretnog dijela luke Gaženica i projekta modernizacije željeznice do planova Zračne luke Zadar o produljenju uzletno-sletne staze te izgradnje novog putničkog terminala i stajanke.

Gosti su iskazali zanimanje za produbljivanje gospodarskih veza, istaknuvši kako u Zadarskoj županiji vide značajni potencijal za suradnju, posebice u prometno-logističkom sektoru, jer njezin geografski položaj otvara velike mogućnosti za osiguravanje bržeg prijevoza korejske robe u Europu. 

Hrvatsko-korejeska suradnja intenzivirala se posebice nakon nedavnog posjeta Hrvatskoj gospodarskog izaslanstva Republike Koreje na čelu s ministrom trgovine Ahn Deokgeunom.  Tijekom posjeta u veljači ove godine, korejski dužnosnici su s predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem i ministrima razgovarali o mogućnostima suradnje s Hrvatskom u automobilskom i energetskom sektoru, prometno-logističkoj industriji te su najavili kandidaturu korejskog Busana za domaćina World Expo 2030.

Pročitano 253 puta

Zadnje objave

veljače 16, 2023

NAJAVA 11. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

11. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. veljače…
veljače 13, 2023

Ministar Erlić u Domu županije: 150 milijuna eura kroz novi teritorijalni instrument za otoke

Župan Božidar Longin sa suradnicima u Domu Zadarske županije ugostio je ministra…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA