Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan u novogodišnjem obilasku dežurnih službi 

Posted On Nedjelja, 01 siječnja 2023 17:50

Prvoga dana nove, 2023. godine župan Božidar Longin sa suradnicima je obišao dežurne službe, od hitne pomoći, policije do vatrogasaca i Centra 112.
Obilazak je započeo u hitnom prijemu Opće bolnice Zadar gdje su za novogodišnju noć imali uobičajeno zahtjevan posao, ali uglavnom bez težih slučajeva.
U dežurnoj službi Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije djelatnici i ravnateljica Ivana Šimić župana su upoznali s intervencijama prvog dana 2023. godine koje su uglavnom bile u rangu prethodnih godina.
Župan Longin je u pratnji načelnika PU zadarske Antona Dražine bio u Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave. Dežurni djelatnici su ih upoznali s brojem intervencija tijekom novogodišnje noći kao i s općim stanjem javnog reda i mira te stanjem sigurnosti na području Zadarske županije.
Županijski centar 112 prvoga dana 2023. godine imao je redovan radni dan s brojem poziva u rangu prethodnih godina, izvijestio je voditelj Službe civilne zaštite Zadar Miro Andrić.
Javna vatrogasna postrojba Zadar tijekom novogodišnje noći zabilježila je relativno mirnu noć uz tek nekoliko intervencija, koje su se uglavnom svele na gašenje zapaljenih kontejnera, izvijestio je zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša.
Župan je svim službama zahvalio na predanom i kvalitetnom radu naglasivši da svi oni dio jednog velikog, stabilnog sustava koji je zaslužan da je sigurnost brend Zadarske županije. Jednako tako, istaknuo je župan, rad svih službi zaslužan je za ovaj povijesni dan kada je Hrvatska ušla u Schengen i Eurozonu, čime smo i službeno u potpunosti dovršili ulazak u europski prostor kojemu povijesno i kulturološki pripadamo.

Pročitano 962 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA