Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Primanje za trofejne skakače u vodu i plivačice

Posted On Ponedjeljak, 12 prosinca 2022 17:39

Župan Božidar Longin upriličio je u Domu županije primanje za zadarske sportaše koji su osvojili odličja na međunarodnim natjecanjima - skakače u vodu Mateja Nevešćanina i Marka Huljeva te plivačice Anu Burazer i Luciju Mijolović, s njihovim trenerima i predstavnicima klubova.

Matej Nevešćanin (KSV Zadar 2011) prije nekoliko dana na Svjetskom juniorskom prvenstvu u kanadskom Montrealu osvojio je srebrno odličje u sinkro skokovima s daske od 3 metra u paru sa Zagrepčaninom Davidom Ledinskim, a na Europskom prvenstvu u Bukureštu okitio se broncom u istoj disciplini. Nevešćanin je ove godine osvojio i nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora „Dražen Petrović“ – najveća nada hrvatskog sporta.

Marko Huljev (KSV Zadar) je na Europskom prvenstvu u Bukureštu osvojio broncu s daske od jednog metra, dok je na SP-u u Montrealu bio peti.  

Ana Burazer (PK Zadar) je na nedavnim sveučilišnim igrama u Barceloni kao predstavnica Sveučilišta u Zadru osvojila zlatnu medalju u plivanju, a kao osvajačica brojnih medalja na domaćim i međunarodnim natjecanjima proglašena je najboljom studenticom sportašicom u Hrvatskoj.

Lucija Mijolović ove je godine osvojila srebro i broncu na Svjetskom prvenstvu za osobe s down sindromom u Portugalu, a uz nju je bila trenerica Danijela Kurtin (PK Zadar).

„Hvala vam što ste ne samo svojim obiteljima i trenerima, već svima nama u Zadarskoj županiji srca ispunili radošću i ponosom. Čestitam vama trenerima i ostalim članovima ekipe koji ste prepoznali talent ovih mladih ljudi te ih potaknuli da taj talent i ostvare“, poručio je tom prigodom župan istaknuvši da su sportaši najveći promicatelji Hrvatske u svijetu u čemu smo se ponovno osvjedočili ovih dana prateći sjajne nastupe naših nogometaša na Svjetskom prvenstvu.

„Zadar je pokazao da zna stvoriti svjetske poznate nogometaše, a veseli me da ostvarujemo vrhunske rezultate i u vodenim sportovima. Moram pohvaliti sjajne uvjete koje pruža naš Športski Centar Višnjik. Veseli najava da će uskoro stići i vanjski bazen sa skakaonicom, isti onaj u kojem je nedavno Hrvatska osvojila zlato u vaterpolu, a Županija će dati svoj skromni doprinos nabavom nove daske za skokove u vodu“ najavio je župan.

Pročitano 611 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA