Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Primanje za trofejne skakače u vodu i plivačice

Posted On Ponedjeljak, 12 prosinca 2022 17:39

Župan Božidar Longin upriličio je u Domu županije primanje za zadarske sportaše koji su osvojili odličja na međunarodnim natjecanjima - skakače u vodu Mateja Nevešćanina i Marka Huljeva te plivačice Anu Burazer i Luciju Mijolović, s njihovim trenerima i predstavnicima klubova.

Matej Nevešćanin (KSV Zadar 2011) prije nekoliko dana na Svjetskom juniorskom prvenstvu u kanadskom Montrealu osvojio je srebrno odličje u sinkro skokovima s daske od 3 metra u paru sa Zagrepčaninom Davidom Ledinskim, a na Europskom prvenstvu u Bukureštu okitio se broncom u istoj disciplini. Nevešćanin je ove godine osvojio i nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora „Dražen Petrović“ – najveća nada hrvatskog sporta.

Marko Huljev (KSV Zadar) je na Europskom prvenstvu u Bukureštu osvojio broncu s daske od jednog metra, dok je na SP-u u Montrealu bio peti.  

Ana Burazer (PK Zadar) je na nedavnim sveučilišnim igrama u Barceloni kao predstavnica Sveučilišta u Zadru osvojila zlatnu medalju u plivanju, a kao osvajačica brojnih medalja na domaćim i međunarodnim natjecanjima proglašena je najboljom studenticom sportašicom u Hrvatskoj.

Lucija Mijolović ove je godine osvojila srebro i broncu na Svjetskom prvenstvu za osobe s down sindromom u Portugalu, a uz nju je bila trenerica Danijela Kurtin (PK Zadar).

„Hvala vam što ste ne samo svojim obiteljima i trenerima, već svima nama u Zadarskoj županiji srca ispunili radošću i ponosom. Čestitam vama trenerima i ostalim članovima ekipe koji ste prepoznali talent ovih mladih ljudi te ih potaknuli da taj talent i ostvare“, poručio je tom prigodom župan istaknuvši da su sportaši najveći promicatelji Hrvatske u svijetu u čemu smo se ponovno osvjedočili ovih dana prateći sjajne nastupe naših nogometaša na Svjetskom prvenstvu.

„Zadar je pokazao da zna stvoriti svjetske poznate nogometaše, a veseli me da ostvarujemo vrhunske rezultate i u vodenim sportovima. Moram pohvaliti sjajne uvjete koje pruža naš Športski Centar Višnjik. Veseli najava da će uskoro stići i vanjski bazen sa skakaonicom, isti onaj u kojem je nedavno Hrvatska osvojila zlato u vaterpolu, a Županija će dati svoj skromni doprinos nabavom nove daske za skokove u vodu“ najavio je župan.

Pročitano 587 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA