Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Dan Općine Preko: Ugljanci dobili novouređeni društveni dom

Posted On Četvrtak, 29 rujna 2022 19:09
Javna priznanja za 2022. godinu Javna priznanja za 2022. godinu

Otvorenjem novoobnovljenog Društvenog doma, svečanom sjednicom Općinskog vijeća i uručenjem godišnjih priznanja, u mjestu Ugljan je obilježen Dan Općine Preko i blagdan nebeskoga zaštitnika sv. Mihovila.

Kako je istaknuo načelnik općine Jure Brižić, projekt obnove Društvenog doma u Ugljanu započeo je 2015. godine rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa, a radovi su trajali gotovo dvije i pol godine. Ukupna je vrijednost projekta 2,5 milijuna kuna, a financiran je sredstvima Općine Preko i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

„Ovaj dom predajemo vama koji živite na području Ugljana, da ga koristite za društvena i kulturna događanja, da ga gledate kao vašu vlastitu kuću, odnosno da brinete o njemu, a mi ćemo, naravno, pomagati u održavanju“, poručio je načelnik općine Jure Brižić, koji je sa županom Božidarom Longinom i državnim tajnikom u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josipom Bilaverom presijecanjem vrpce otvorio dom.

„Veseli me svaki dolazak na otok, osobito u one Općine koje su, baš poput Preka, vrlo aktivne u osmišljavanju i provedbi značajnih razvojnih projekata kojima podižu životni standard svojih stanovnika. I današnje otvaranje ovog društvenog doma u Ugljanu svjedoči o tome na vrlo konkretnom primjeru“, istaknuo je župan Longin dodavši da su velika očekivanja iz nove financijske omotnice EU, u kojoj je Hrvatskoj na raspolaganju gotovo 25 milijardi eura.

„Uz novu fazu trajektne luke u Preku, među ključnim projektima, za koje očekujemo financiranje u novom programskom razdoblju Europske unije, svakako treba spomenuti aglomeraciju Preko – Kali koja je među najbolje pripremljenim projektima vodno-komunalne infrastukture u cijeloj državi“, dodao je župan.

Javna priznanja za 2022. godinu dodijeljena su Heritage hotelu Dunatovi dvori, Manueli Vladić Maštruko, posthumno Mariju Valčiću, Daliboru Bori Mrvi, Malonogometnom klubu Ugljan, ženskoj klapi Lavandijere, Otočkom bataljunu, Mladenu Mavaru i Davoru Vidakoviću.

Fotografije: Naši školji

Pročitano 1311 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA