Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Završeni radovi na sanaciji luke Čeprljanda

Posted On Petak, 11 ožujka 2022 21:03
Vrijednost radova iznosila je 1,86 milijuna kuna Vrijednost radova iznosila je 1,86 milijuna kuna

Županijska lučka uprava Zadar završila je radove na projektu sanacije obalnog zida luke Čeprljanda u mjestu Ugljan.

Vrijednost radova iznosila je 1,86 milijuna kuna, a sufinancirali su ga Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Županijska lučka uprava Zadar i Zadarska županija.

„Ovo je još jedno u nizu ulaganja u lučku infrastrukturu na području naše županije. U proteklih 5 godina, uloženo je oko 250 milijuna kuna u lučku infrastrukturu u Zadarskoj županiji, a imamo još niz projekata u fazi realizacije ili pripreme. Projekt sanacije luke u Čeprljandi vrijedan je oko 1,86 milijuna kuna, a ostvaren je sredstvima resornog ministarstva, Županijske lučke uprave i Zadarske županije, uz operativnu podršku Općine Preko koja je pripremila projektnu dokumentaciju. Tu je vidljiva prava sinergija i vjerujem da ćemo zajedničkim snagama ostvariti još niz projekata na dobrobit naših stanovnika“, poručio je župan Božidar Longin koji je obišao dovršene radove u pratnji državnih tajnika Josipa Bilavera i Šime Erlića, načelnika Općine Preko Jure Brižića i ravnatelja ŽLU Zadar Davora Škibole.

„Općina Preko pripremila je projektnu dokumentaciju prije dvije godine, a Županijska lučka uprava prijavila je projekt na natječaj resornoga ministarstva. Danas imamo potpuno novu rivu, a nakon sanacije obalnoga zida zadovoljeni su svi sigurnosni uvjeti i mislim da mještani mogu biti zadovoljni“, istaknuo je načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Projekt sanacije je uključio radove na ukupno 80 metara gata i obalnog zida u mjesnoj lučici Čeprljanda.

Prema riječima državnoga tajnika u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josipa Bilavera, ovakvi projekti nastavak su ulaganja u morsku i lučku infrastrukturu u cijeloj Hrvatskoj.

„Ponosni smo što  jeZadarska županija, odnosno Županijska lučka uprava prošle godine dobila više od 13 milijuna kuna nacionalnih sredstava, a jedan od projekata u koji se ulagalo je i ova mala lučica, koja je dobila novi gat i 80-ak metara sanirane obale“, kazao je Bilaver najavivši da će ministarstvo u ovoj godini osigurati dodatnih 13 milijuna kuna za projekte koje je kandidirala Županijska lučka uprava Zadar.

Pročitano 846 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA