Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Predbožićni sastanak župana i nadbiskupa

Posted On Srijeda, 22 prosinca 2021 16:50
Župan Longin sa suradnicima je u Domu županije ugostio zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića Župan Longin sa suradnicima je u Domu županije ugostio zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu županije ugostio zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića, u tradicionalnom prijamu povodom nadolazećih božićnih blagdana. U pratnji nadbiskupa Puljića bili su generalni vikar Zadarske nadbiskupije don Josip Lenkić te tajnik nadbiskupa don Damir Šehić.

Župan Longin naglasio je kako je godina koja je za nama, unatoč pandemiji, bila vrlo uspješna te smo na području naše županije imali odličnu turističku sezonu i značajan rast gospodarskih aktivnosti. Istaknuo je kako je Zadarska županija ove godine zabilježila i rekordan broj zaposlenih, a tome su doprinijele i mjere Vlade RH, ali i sedam mjera pomoći poduzetnicima koje je tijekom pandemije provodila Zadarska županija.

Župan je najavio kako je županijski proračun za iduću godinu razvojni, a istovremeno socijalno osjetljiv i demografski s posebnim naglaskom na neke nove mjere poput subvencije stambenih kredita za višečlane obitelji, izgradnje dječjih igrališta u županiji, povećanja subvencija za privatne domove za starije i nemoćne s 500 na 800 kuna te izgradnje novih domova za u Poličniku i Sv. Filipu i Jakovu te hospicija u Babindubu.

Nadbiskup Puljić u svojem je obraćanju istaknuo kako je iza nama jedna vrlo izazovna godina u kojoj je bilo važno zadržati radna mjesta i zdravlje naših sugrađana te je izrazio nadu da će nam nova godina donijeti dodatni optimizam nakon velike globalne borbe s pandemijom koronavirusa.

Uz nadbiskupa Puljića i suradnike, župan Longin je u tradicionalnim prebožićnim druženjima posjetio franjevce iz sv. Frane i sv. Mihovila te zadarske benediktinke. Svima je uputio lijepe želje povodom nadolazećih božićnih blagdana te im zaželio puno zdravlja u novoj 2022. godini.

Pročitano 200 puta

Zadnje objave

siječnja 06, 2022

Županova čestitka episkopu dalmatinskom povodom pravoslavnog Božića

U povodu pravoslavnog Božića koji se slavi u petak, 7. siječnja župan Božidar Longin…
siječnja 06, 2022

Župan Longin posjetio graničnu policiju: Sigurnost je brend Zadarske županije

Župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Vicković u pratnji načelnika Policijske…
Betlehemsko svjetlo mira i ove je godine stiglo u Zadarsku županiju
prosinca 23, 2021

Betlehemsko svjetlo stiglo u Zadarsku županiju

Betlehemsko svjetlo mira i ove je godine stiglo u Zadarsku županiju. Mladi izviđači iz…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA