Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Austrijski veleposlanik u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji

Posted On Petak, 29 listopada 2021 14:26
Župan Longin i veleposlanik Wuketich Župan Longin i veleposlanik Wuketich

Župan Božidar Longin sa suradnicima primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike Austrije dr. Josefa Markusa Wuketicha. U svojoj dugoj i uspješnoj karijeri Nj. E. Wuketich obnašao je razne dužnosti unutar Ministarstva vanjskih poslova Republike Austrije, a posebno je zanimljivo da je porijeklom gradišćanski Hrvat te izvrsno priča jezik svojih predaka.

U Domu Zadarske županije Nj.E. Wuketicha su primili župan Božidar Longin, pročelnica Ureda župana Katarina Miletić te v.d. pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i fondove EU Marta Hordov.

Župan je ovom prilikom upoznao veleposlanika s vizijama i projektima Zadarske županije s naglaskom na razvojne potencijale koji su preduvjet za postizanje dobre investicijske klime u Zadarskoj županiji. To se očituje upravo na primjeru kvalitetne suradnje s austrijskim investitorima koji u različitim sektorima gospodarstva naše županije, ostvaruju uspješne projekte. Inače, Austrija je drugi najveći investitor u Republici Hrvatskoj.

Veleposlanik Wuketich je kao jedan uspješan vid kulturne suradnje naveo primjer austrijske knjižnice Dr. Alois Mock, jedinoj u svijetu koja nosi ime ovog nekadašnjeg austrijskog vicekancelara, koji je pružao veliku podršku hrvatskoj neovisnosti. Nastavak kulturne suradnje s ovom knjižnicom veleposlanstvo će podržati, pogotovo jer 15. siječnja 2022. slavimo 30. godišnjicu austrijskog priznanja državnosti Republike Hrvatske. Bila bi to ujedno prilika za održavanje raznih kulturnih i promotivno-turističkih aktivnosti u kojima će austrijsko veleposlanstvo aktivno sudjelovati, najavio je Wuketich.

Župan Longin zahvalio je veleposlaniku na dolasku i potpori daljnjoj suradnji na našem području te izrazio spremnost Zadarske županije za razvijanje zajedničkih projekata s prijateljskim austrijskim narodom.

Pročitano 1399 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA