Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Posted On Srijeda, 13 listopada 2021 16:51
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i Mihaelu de Micheli Vitturi, članice zadarskog Uskoka koje su u grčkoj Kalamariji osvojile srebro na Europskom prvenstvu klase 49er FX te atletičara Vladimira Gašpara koji je na Paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojio sedmo mjesto, a prethodno je u poljskom Bydgoszczu osvojio srebrno odličje na Europskom paaraatletskom prvenstvu.

„Trofeji u svakom sportu rezultat su velikog truda i rada, a velike zasluge za ostvarene rezultate idu i vašim trenerima pa koristim priliku da čestitam i njima, kao i svima ostalima koji su utkali svoje vrijeme, znanje i energiju u vaše rezultate. To je, slobodno mogu reći, srebro zlatnog sjaja, jer su medalje osvojene u ovom vremenu pandemije, kada je uvelike otežan rad sportašima i klubovima i zato su ovi rezultati još značajniji. Vjerujem da su ovi uspjesi tek jedni od mnogih koji su pred svima vama te vam u tom smislu želim puno sreće“, istaknuo je tom prigodom župan.

Srebrne jedriličarke su se zahvalile svom, Jedriličarskom klubu Uskok, trenerima, ali i gradu koji ih je prihvatio bez obzira što u njemu nisu rođene.

„Kao što znate, Mihaela je Splićanka, a ja Riječanka rođena u Splitu. Nismo iz ovog grada, ali ja sam već toliko godina ovdje da se osjećam kao doma. Svi ljudi u klubu i oko kluba su nam omogućili da se osjećamo prihvaćeno i dobrodošlo i da treniramo bez ikakvih prepreka. Nije lako doći u drugi grad, ali stvarno smo lijepo primljene i hvala klubu, športskoj zajednici, gradu Zadru i Zadarskoj županiji. Ovaj prijem možda izgleda kao mala stvar, ali nama znači dosta“, poručila je Enia Ninčević.

Vladimir Gašpar, član atletskog kluba Fortius iz Zadra, u svom je emotivnom obraćanju istaknuo kako mu je odlazak na Paraolimpijske igre bio ostvarenje dječačkog sna.

„Hvala na prijamu i što cijenite naš trud i treniranje. Nakon nastupa na Olimpijskim igrama za mene trenutno nema granica. Nastavit ću trenirati s ciljem da budem još bolji i nadam se da ću donijeti Zadru još više uspjeha i odličja“ naglasio je Gašpar.

Na kraju primanja, župan Longin je sportašima, njihovim trenerima i predstavnicima klubova podijelio prigodne poklone te im još jednom zahvalio što svojim sportskim uspjesima promoviraju Zadar i Zadarsku županiju u svijetu.

Pročitano 850 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA