Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan Longin sa suradnicima na obilježavanju Dan Općine Vir

Posted On Ponedjeljak, 30 kolovoza 2021 15:43

Dan općine Vir i blagdan Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja svečano je obilježen u nedjelju, 29. kolovoza. Svečanoj sjednici Općinskog vijeća nazočili su brojni uzvanici, a Zadarsku županiju predstavljali su župan Božidar Longin, zamjenik Šime Vicković te pročelnici Marta Hordov, Katarina Miletić i Nikaca Miletić.

Poseban gost bio je predsjednik RH Zoran Milanović koji je ujedno prvi hrvatski predsjednik koji je službeno posjetio otok Vir. Poseban naglasak u svojem obraćanju usmjerio je na projekte koji su financirani iz europskih fondova istaknuvši upravo aglomeraciju koja uključuje otok Vir, ali i cijeli zapadni dio Zadarske županije, vrijednu oko milijarde kuna, kao hvalevrijedan primjer uspješnog korištenja sredstava.

 „Za sljedeće proračunsko razdoblje Hrvatskoj su na raspolaganju veliki fondovi plus projekt Europa nove generacije koji je krizni, a ujedno je veliki iskorak Europske unije. Dajem punu podršku Vladi, ministarstvima i svima vama kojim radite na EU projektima, ali novac treba znati uzeti. Neće ispasti iz helikoptera. Za to je potrebna upornost, znanje, taktika i lukavostvo“, istaknuo je uz ostalo predsjednik Milanović.

Župan Božidar Longin koji je na Viru bio izaslanik predsjednika Vlade RH također je uspješno korištenje EU sredstava istaknuo kao ključ razvoja našeg kraja.

„Aglomeracija zapadnog dijela naše županije, čiji je nositelj ovdašnja komunalna tvrtka Vodovod Vir je u izgradnji, a upravo je taj projekt pokazatelj dobre i kvalitetne suradnje između vaše općine sa susjednim jedinicama lokalne samouprave. Upravo je zajedništvo neophodno za uspješno provođenje velikih infrastrukturnih projekata“, poručio je Longin i podsjetio da je Hrvatska, između ostalog i zbog velikog utjecaja našeg premijera Plenkovića, osigurala gotovo 25 milijardi eura u sljedećom programskom razdoblju Europske unije.

Župan je iskazao zadovoljstvo uspješnom turističkom sezonom istaknuvši da je sigurnost trenutno glavni brend Zadarske županije.

„U odnosu na rekordnu 2019. godinu u srpnju smo bili na 90 posto realizacije po broju noćenja, a u dosadašnjem dijelu kolovoza smo gotovo izjednačili brojke iz 2019. godine. U tome svakako veliki doprinos ima i Općina Vir koja je vodeća po broju noćenja u cijeloj Zadarskoj županiji, a podaci za dosadašnji dio kolovoza pokazuju da ste po noćenjima čak i premašili rekordnu 2019. godinu, na čemu vam čestitam“, dodao je Longin.

Na svečanoj sjednici obratili su se i predsjednik Općinskog vijeća Antonio Vučetić, načelnik Općine Vir Marino Radović, načelnik susjedne općine Privlaka Gašpar Begonja te izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora i saborski zastupnik Rade Šimičević.

Pročitano 911 puta

Zadnje objave

Svečanosti službenog otvaranja nazočili su i svi hrvatski župani
srpnja 27, 2022

Župan Longin na svečanom otvaranju Pelješkog mosta

Dugo vremena jedan projekt nije tako ujedinio Hrvatsku i učinio ponosnima njezine građane…
srpnja 21, 2022

Županija i ove godine dodijelila milijun kuna za ruralni razvoj: Naši su proizvođači napravili impresivan pomak u kvaliteti i marketinškoj prepoznatljivosti

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije i ove je godine…
srpnja 20, 2022

Osigurano 500 tisuća kuna za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima na području Zadarske županije

Zadarska županija nastavlja s poticanjem poslovne aktivnosti pa je objavila Javni poziv…
U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90 milijuna kuna
srpnja 07, 2022

Radovi u tijeku: Sali će dobiti proširenu luku vrijednu 90 milijuna kuna

U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA