Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan u obilasku završnih radova na novoj trajektnoj luci u Tkonu

Posted On Četvrtak, 27 svibnja 2021 14:23
Župan Longin, u pratnji novog načelnika Općine Tkon Anđela Palaška i njegovog prethodnika Goran Mušćeta, obišao je završne radove na novoj trajektnoj luci Župan Longin, u pratnji novog načelnika Općine Tkon Anđela Palaška i njegovog prethodnika Goran Mušćeta, obišao je završne radove na novoj trajektnoj luci

Župan Božidar Longin, u pratnji novog načelnika Općine Tkon Anđela Palaška i njegovog prethodnika Goran Mušćeta, obišao je u tom otočnom mjestu završne radove na novoj trajektnoj luci koja bi trebala biti završena do srpnja ove godine.

Ukupno je u njezinu izgradnju uloženo više od 45 milijuna kuna, a završna faza, vrijedna 32,5 milijuna kuna prvi je projekt lučke infrastrukture u RH financiran iz EU fondova koji provodi Županijska lučka uprava Zadar.

„Ovo je projekt od vitalne važnosti za cijeli otok Pašman koji će doprinijeti razvoju turizma i poboljšanju kvalitete življenja domaćeg stanovništva. Ovo je samo jedan u nizu investicija u lučku infrastrukturu na području naše županije, a samo je naša Županijska lučka uprava u proteklom razdoblju uložila više od 125 milijuna kuna u uređenje i sanaciju mjesnih luka u više od 30 otočnih i priobalnih mjesta u našoj županiji“, otkrio je župan i zahvalio na suradnji dosadašnjem načelniku Mušćetu.

„Imali smo uistinu odličnu suradnju kroz ovo razdoblje i zajedno smo napravili veliki broj projekata s ciljem kvalitetnijih uvjeta za otočno stanovništvo. Otvara nam se velika prilika u novom programskom razdoblju Europske unije za nastavak izgradnje razvojnih projekata i uvjeren sam da ćemo jednako kvalitetno surađivati s njegovim nasljednikom koji je pokazao energiju i entuzijazam nastaviti u smjeru razvoja, što nam je zajednički cilj“, poručio je Longin.  

Pročitano 1700 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA