Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Sigurnost - ključ uspješne turističke sezone

Posted On Srijeda, 31 ožujka 2021 09:23

Aktualni projekti i priprema turističke sezone bile su glavne teme razgovora prilikom županovog posjeta Biogradu na moru. Župan Božidar Longin održao je radni sastanak s gradonačelnikom Ivanom Knezom i predsjednikom uprave Ilirije d.d. Gordanom Ražnjevićem. Svoje hotele Ilirija će otvoriti već za nadolazeće uskršnje blagdane, a u jednoj od najvećih turističkih tvrtki u Hrvatskoj svjesni su da će popunjenost kapaciteta uvelike ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

- Nadamo se da će se epidemiološka situacija značajno poboljšati do ljetnih mjeseci, a očekujemo da će nam turistički promet biti najmanje u rangu prošlogodišnjeg - napomenuo je Ražnjević.

Župan Longin istaknuo je važnost brendiranja Zadarske županije kao sigurne i dostupne destinacije te naglasio kako današnja objava dogovora s Ryanairom, koji će u Zadru opet imati svoju bazu i 37 izravnih linija, pruža dodatan optimizam u dobru turističku sezonu.

- Svjesni smo važnosti turizma za naše stanovnike te u razgovorima s turističkim zajednicama i gospodarskim subjektima, ulažemo velike napore u pripremi nadolazeće sezone. Ključni preduvjeti za ostvarivanje dobrih turističkih rezultata bit će percepcija sigurnosti i zato je izrazito važno imati dobru epidemiološku situaciju. Tome svi skupa možemo doprinijeti odgovornim ponašanjem - poručio je Longin pohvalivši rad gradonačelnika Kneza i njegovih suradnika koji su u proteklom razdoblju realizirali niz vrijednih projekata, od kojih je posebno značajan novi Poduzetnički inkubator vrijedan 38 milijuna kuna.

Pročitano 94 puta

Zadnje objave

travnja 09, 2021

Nova vizura otoka Ugljana: U Kalima izgrađena ribarska luka, u Preku se gradi novi hotel

Razvojni projekti vrijedni više od 100 milijuna kuna trenutno se provode na otoku…
ožujka 31, 2021

Longin i Dukić u obilasku Centra za kreativne industrije na Relji

Župan Božidar Longin i gradonačelnik Branko Dukić u pratnji ravnateljice ustanove…
ožujka 29, 2021

NAJAVA 23. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

23. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 6. travnja (utorak)…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA