Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Županov posjet djelatnicima granične policije

Posted On Četvrtak, 31 prosinca 2020 12:37

Župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Mršić u pratnji načelnika Policijske uprave zadarske Antona Dražine te obnašatelja dužnosti načelnika Općine Gračac Roberta Juke sa suradnicima posjetili su postaju granične policije Gračac u Srbu.

Djelatnici Policijske pogranične postaje Gračac brinu o državnoj granici na kopnu u Zadarskoj županiji, dugoj 48,9 kilometara. Državna granica proteže se dvjema rijekama, Krkom (u dužini 4,9 kilometara) te Unom (4,4 kilometra), a ostatak je kopnena ili zelena granica u dužini od 39,6 kilometara.

Policijski službenici izvijestili su župana o svojim redovnim djelatnostima, a zajedno su obišli prostorije sjedišta policijske postaje u Srbu te područje cestovnog graničnog prijelaza za pogranični promet Lička Kaldrma prema Bosni i Hercegovini.

„Ovo je sad već tradicionalni blagdanski posjet našim graničnim policajcima. Imate vrlo odgovoran posao čuvanja kopnene hrvatske granice na prostoru Zadarske županije i zahvaljujem vam na vašem trudu i predanosti. Iza nas je jedna jako čudna godina koju su obilježili potresi i epidemija koronavirusa, a policija je bila jedna od ključnih faktora stabilnosti cjelokupnog sustava“, poručio je župan Longin policijskim službenicima zaželjevši im sretnu i uspješnu novu godinu.

Postaja granične policije Gračac je mješovita policijska postaja, druge kategorije. Smještena je na sjeveru Zadarske županije sa sjedištem u mjestu Srb. Po površini koju obuhvaća (1.018 kilometara kvadratnih) spada u jednu od najvećih policijskih postaja u Republici Hrvatskoj.

Pročitano 361 puta

Zadnje objave

travnja 09, 2021

Nova vizura otoka Ugljana: U Kalima izgrađena ribarska luka, u Preku se gradi novi hotel

Razvojni projekti vrijedni više od 100 milijuna kuna trenutno se provode na otoku…
ožujka 31, 2021

Longin i Dukić u obilasku Centra za kreativne industrije na Relji

Župan Božidar Longin i gradonačelnik Branko Dukić u pratnji ravnateljice ustanove…
ožujka 31, 2021

Sigurnost - ključ uspješne turističke sezone

Aktualni projekti i priprema turističke sezone bile su glavne teme razgovora prilikom…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA