Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Službeno otvorene nove prostorije Lučke kapetanije Zadar

Posted On Petak, 04 prosinca 2020 12:37

Ministar mora prometa i infrastrukture  Oleg Butković  u pratnji župana Božidara Longina i ostalih uzvanika  obišao je u petak, 4. prosinca 2020. godine  u povodu  blagdana sv. Nikole, zaštitnika pomoraca  nove prostore Lučke kapetanije Zadar u putničkom terminalu Gaženica.

„Umjesto dosadašnje tri lokacije, Lučka kapetanija Zadar, jedna od najboljih u Hrvatskoj smjestila se u reprezentativan prostor. Ministarstvo je dalo dodatni novac za opremanje, ali je dobra stvar kako nećemo plaćati zakupninu“, kazao je ministar mora, prometa i infrastrukture.  tom eje dodao kako je Lučka kapetanija jedna  od najvažnijih institucija na Jadranu, a ispostava Zadar je jedna od najvećih po broju intervencija na moru. Ministar je podsjetio na ulaganja u razvoj lučke infrastrukture : „ To je danas preko milijardu kuna, uglavnom iz eu-fondova, ali udružujući i državna sredstva, nikada se nije toliko ulagalo u luke, lukobrane, rive . Želim istaknuti da je prvi takav Eu projekt bio  u Tkonu, u Zadarskoj županiji. Taj projekt ide dobro, a pripremaju se i drugi, pripremamo i što se tiče Covid-fonda i buduće financijske perspektive opet velike mogućnosti da takvi i slični projekti budu realizirani i u budućem razdoblju - kazao je ministar Butković po otvaranju novih prostorija Lučke kapetanije Zadar.

Župan Božidar Longin rekao je kako je sretan što će naši građani, pomorci  i svi koji imaju veze s pomorstvom imati  sve usluge  na jednom mjestu te da su sada  pod istim krovom sve institucije vezane uz more od Jadrolinije i Lučke kapetanije do Lučke uprave, Pomorske i Granične policije. „Svi bitni faktori koji su značajni za ovako jednu modernu luku su na jednom mjestu, a ova je luka između ostalih dobila i prestižnu nagradu kao najbolja luka na svijetu. Bilo je pitanja kako luka funkcionira, žao mi je da nismo to vidjeli, mi imamo novi centar koji kamerom  24 sata  pokriva prostor cijele lučke uprave Zadar, i staru i novu luku, a smješten je u  starom kontejnerskom dijelu gdje je nekad bila lučka uprava“, rekao je župan Longin i svim čestitao blagdan Sv. Nikole.

Lučki kapetan Alen Rukavina ovom je prigodom naglasio kako je cilj preseljenja  bio pružanje bolje usluge pomorcima i građanima: „Građanin, pomorac i vlasnik čarter kompanije može na jednom mjestu dobiti uslugu, do sada je pomorac morao obilaziti tri lokacije po gradu, danas to može obaviti na ovom mjestu. Druga važna stvar je što je naša posada brodova bila dislocirana od nas, a sada u vrlo kratkom vremenu od tri minute ukrcava se na plovila i počinje misiju spašavanja i pružanja pomoći stanovnicima Zadarske županije „- naglasio je kapetan ispostave Zadar Rukavina.

Nakon obilaska novih prostorija Lučke kapetanije Zadar ministar Oleg Butković u pratnji domaćina sudjelovao je na polaganju vijenca  u more u povodu Sv.Nikole u spomen na sve preminule pomorce. Uz župana Božidara Longina danas su bili nazočni i gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić, državni tajnik Josip Bilaver,  ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, generalna direktorica Putničkog terminala Gaženica Rebeka Victoria Pevec i ravnatelj ŽLU Zadar Robert Škifić.

Pročitano 5050 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA