Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan posjetio škole u Perivoju Vladimira Nazora, u Debeljaku i na Ploči

Posted On Ponedjeljak, 07 rujna 2020 17:37

Župan posjetio škole u Perivoju Vladimira Nazora, u Debeljaku i na Ploči

u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine, prvoga dana nove školske godine, župan Božidar Longin  sa suradnicima  posjetio je  Gimnaziju Vladimira Nazora, Gimnaziju Jurja Barakovića, Prirodoslovno-grafičku školu i  Školu primijenjene umjetnosti i dizajna koje se nalaze u  Perivoju Vladimira Nazora.

 Uz ravnatelje škola nazočan je bio i gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić te saborski zastupnik Rade Šimičević.

Poželjevši svima sretan početak ove nove izazovne školske godine, župan Božidar Longin je rekao kako smo danas ovdje i  zbog završetka obnove zgrade Gimnazija u Perivoju Vladimira Nazora:

„Sigurno je da će nakon što učenici opet sjednu u klupe, boravak u školi biti ugodniji za njih, a i da će biti znatno manje potrebe za potrošnjom energije za grijanje objekta. Slobodno možemo reći kako smo zgradu Gimnazija uredili po mjeri učenika, odnosno dobit ćemo prostor za odgoj i obrazovanje za 21. stoljeće.

Posebno sam emotivan kad je u pitanju ova zgrada jer sam sjedio u ovim školskim klupama te me za nj vežu brojne lijepe uspomene. Danas kada govorimo o uštedom energije za grijanje, među uspomenama moram istaknuti kaljeve peći na drva kojima su se u mojim srednjoškolskim danima grijale učionice u ovoj zgradi.

Kao osnivači školskih ustanova na svom području, intenzivno radimo na stvaranju jednakih uvjeta za školovanje za sve učenike u našoj županiji.“

Ovo je treća školska zgrada čiju je energetsku obnovu Zadarska županija dovršila tijekom ove godine, nakon energetske obnove škola u Škabrnji i Gračacu.

Ukupna vrijednost projekta je 8,23 milijuna kuna, od čega je 2,63 milijuna financirano sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 5,6 milijuna osigurala je Zadarska županija.  Već su spremni i neki novi projekti obnova školskih zgrada, ali i izgradnja jedne nove - Medicinske škole na Relji, u neposrednoj blizini glavne nastavne baze – Opće bolnice Zadar.

Nakon toga župan Božidar Longin  sa suradnicima i u pratnji načelnika Općine Sukošan Ante Martinca  posjetio je područnu školu Debeljak koju pohađaju učenici od 1. do 4. Razreda, a zatim i  obnovljenu i nadograđenu osnovnu školu na Dračevcu, koju su zajednički otvorili gradonačelnik Branko Dukić i jedan učenik prvog razreda. Na otvorenju PŠ Ploča nazočio je i pomoćnik ministra obrazovanja i znanosti Momir Karin.

Pročitano 1682 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA