Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

PISMO UČENICIMA NA POČETKU NOVE ŠKOLSKE GODINE

Posted On Nedjelja, 06 rujna 2020 21:58

Drage učenice i učenici,

na početku smo još jedne školske godine.

Prošla školska godina bila je izuzetno teška kako za vas, tako i za vaše učitelje i profesore. Nažalost, epidemiološka situacija u kojoj živimo ne dozvoljava nam veliki optimizam i kada je ova nova školska godina u pitanju. Cijeli svijet bori se s opasnim i nevidljivim neprijateljem koji nas je prisilio na veliku promjenu ponašanja i navika.

Ovih dana vi i vaši roditelji dobili ste pregršt uputa kako se ponašati i koje mjere poduzeti u školskim zgradama kako biste bili što sigurniji od moguće zaraze koronavirusom. Znam da je u vašim godinama jako teško shvatiti da morate biti udaljeni od svojih kolega i prijatelja, da ne smijete svoju simpatiju uhvatiti za ruku, da neće biti one vreve na školskim odmorima, da ćete morati ostajati u svojim učionicama…

No molim vas, budite odgovorni i pokušajte shvatiti ozbiljnost situacije. Beskrajno je važno za sve vas i vašu budućnost da se nastava održava u stvarnom, a ne u onim virtualnom svijetu. Važno je da iskoristite sve ono što vam škola može pružiti. Živa riječ vaših učitelja i profesora je najvrjednije što vam odgojno-obrazovni proces može dati, a društvo vaših kolega neprocjenjivo bogatstvo.

Stoga se potrudite biti disciplinirani i radi sebe i svoje budućnosti, ali i kako ne biste svojim neodgovornim ponašanjem ugrozili svoje ukućane; roditelje, bake, djedove…

Svaka muka ujedno je i prilika za jačanje karaktera, za usvajanje novih znanja, za izgradnju osobnosti. Učite, istražujte, trudite se usvojiti prave vrijednosti i stvoriti zdrave životne stavove. Budite aktivni, odvažni i uporni i izrastite u odgovorne pojedince koji će naoružani znanjem, vještinama i pravim moralnim vrijednostima ući u život odraslih.

Svima vama, osobito prvašićima koji prvi put ulaze u školske klupe, ali i svim vašim učiteljima i profesorima želim, usprkos okolnostima u kojima živimo, sretnu i uspješnu školsku godinu 2020./2021. Sretno!

ŽUPAN

Božidar Longin, dipl. ing.

Pročitano 1233 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA