Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Potpisani ugovori za projekte lučke infrastrukture vrijedni 12 milijuna kuna

Posted On Srijeda, 26 veljače 2020 08:37

U Domu Zadarske županije svečano su potpisani 12 milijuna kuna vrijedni ugovori za sufinanciranje gradnje i sanacije lučke infrastrukture i pomorskog dobra. Ugovore i Sporazume ministar Oleg Butković potpisao je s ravnateljem Županijske Lučke uprave Zadar, Davorom Škibolom i načelnicima općina Novigrad, Kolan, Starigrad, Kali, Pašman te Sveti Filip i Jakov u nazočnosti župana Božidara Longina.

„Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u ovoj je godini, samo iz proračunskih sredstava, osiguralo čak 90,5 milijuna kuna, od čega će se više od 12 milijuna kuna dodijeliti za deset projekata sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje u lukama, kao i za sanaciju i rekonstrukciju pomorskog dobra u općoj upotrebi na području Zadarske županije. Rekao sam već nekoliko puta da smo pokrenuli renesansu na hrvatskoj obali, danas se ulaže oko 800 milijuna kuna u pomorsko dobro, lukobrane i rive. To ponajprije treba zahvaliti EU fondovima jer nam je na raspolaganju 110 milijuna eura“, istaknuo je ministar Butković dodavši kako je Zadarska županija jedna od najrazvijenijih u Hrvatskoj. Perjanica ne samo u turizmu, već u cjelokupnom gospodarstvu.

„Posebno tu moram pohvaliti Županijsku lučku upravu, koja kvalitetno radi i dosad je pripremila puno projekata. To je iznimno važno jer je za projekte s pripremljenom dokumentacijom nama u Vladi znatno lakše odobravati sredstva i usmjeravati ih prema europskim fondovima. U Zadarskoj županiji provodimo dva europska projekta, izgradnju luke Tkon koja je ujedno prva luka u Hrvatskoj koja se financira novcem iz EU fondova te luka Sali za koju je u tijeku ide postupak javne nabave. Riječ je ukupno o 100 milijuna kuna za ta dva projekta“, kazao je ministar.

Župan Božidar Longin naglasio je da s današnjim ugovorima za projekte na područje Zadarske županije stiže više od 12 milijuna kuna, od čega je Županijska lučka uprava potpisala četiri ugovora s resornim ministarstvom vrijedna ukupno 10 milijuna kuna za luke u Dragama, Vinjercu, Mandrama i na Silbi.

„Riječ je o nastavku kontinuiranog ulaganja u rekonstrukciju i gradnju luka na našem području, osobito u luke na otocima koje za otočane, možemo to tako reći, život znače. Slobodno možemo kazati da je Zadarska županija jedno veliko gradilište. U tijeku je realizacija dvaju velikih projekata, gradnja luka u Tkonu i Salima, gradi se ribarska luka u Kalima, a očekujemo i početak radova na ribarskoj luci Gaženica. Svi ovi ugovori dobar su primjer koliko je važna suradnja, ali i koliko je važna aktivnost lokalne i regionalne samouprave u pripremi kvalitetnih, dobro osmišljenih i funkcionalnih projekata“, poručio je Longin.

U općinama Sv. Filip i Jakov Novigrad, Kolan, Starigrad, Kali i Pašman gradit će, među ostalim, infrastruktura za olakšan pristup invalidima u more, uređivat će se šetnice, sanirati obalni pojas i lučice.

Županijska lučka uprava Zadar

„Sanacija luke Mandre“ iznos od 1.000.000,00 kuna

„Sanacija luke Vinjerac“ iznos od 2.000.000,00 kuna

„Sanacija luke Silba-Žalić“ iznos od 3.500.000,00 kuna 

„Uređenje obalnog pojasa luke Drage-Dugovača“, iznos od 3.500.000,00 kuna

Općina Novigrad

„Izgradnja potpornog zida i invalidskog pristupa u more na glavnoj plaži u Novigradu“ u iznosu od 400.000,00 kuna

Općina Kolan 

„Uređenje šetnice uz more Gajac - Mandre“ u iznosu od 70.000,00 kuna

Općina Starigrad

„Uređenje i sanacija pomorskog dobra u općoj upotrebi na području općine Starigrad“ u iznosu od 400.000,00 kuna

Općina Kali 

„Sanacija obalnog pojasa Općine Kali - rta Artina“ u iznosu od 400.000,00 kuna

Općina Pašman

„Sanacija pomorskog dobra Ždrelac – Gladuša“ u iznosu od 400.000,00 kuna

Općina Sveti Filip i Jakov

„Sanacija lučice Konteov mul“ u iznosu od 400.000,00 kuna

 

Pročitano 1426 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA