Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan posjetio Dom za starije i nemoćne te štićenike Doma za odrasle osobe Sv. Frane

Posted On Petak, 20 prosinca 2019 09:08

Župan Božidar Longin, povodom nadolazećih blagdana, sa suradnicima je posjetio Dom za starije i nemoćne u Zadru. Korisnicima i osoblju poželio je sretne božićne blagdane te puno zdravlja u novoj 2020. godini. Longin je korisnicima uručio i blagdanski poklon - dvije nove televizije koje je preuzeo ravnatelj Doma Marko Buljat.

Dom za starije i nemoćne osobe Zadar županijska je ustanova koja u dva objekta u Zadru te u podružnicama u Preku i Salima brine za više od 400 korisnika. Početkom 2019. godine uređenjem nekadašnjeg odjela Fizikalne terapije kapacitet Doma povećan je za 21 korisnika, a skorašnjiim preuređenjem Depadanse, zgrade u neposrednoj blizini matične zgrade Doma na Sfingi, kapacitet bi se trebao povećati za dodatnih tridesetak korisnika.

Župan Longin pohvalio je povećanje kapaciteta Doma za starije i nemoćne osobe Zadar, ali i podsjetio kako Zadarska županija zbog velike potražnje sufinancira smještaj u privatnim domovima iznosom od 500 kuna mjesečno, za što je tijekom 2019. godine u proračunu osiguran iznos od 2,1 milijun kuna.

„Znamo da je velika potražnja za mjesta u domovima za starije i nemoćne, a obzirom da su kapaciteti županijskog Doma za stare i nemoćne nedostatni, sufinanciramo smještaj u privatnim domovima. Želimo biti županija koja je stvorila sve preduvjete za kvalitetan život svih svojih građana, a brigu za naše stanovnike treće životne dobi pokazujemo konkretnim mjerama, od sufinanciranja smještaja u privatnim domovima pa do projekata Pomoć u kući starijim osobama i Medicinska skrb starih osoba“, kazao je Longin.

Župan Božidar Longin sa suradnicima je posjetio i Dom za odrasle osobe Sv. Frane u Zadru. U izaslanstvu Zadarske županije bili su i zamjenici župana Šime Mršić i Šime Vicković te pročelnici Katarina Miletić i Bernard Maruna.
Uz pohvale ravnateljici Doma Vesni Dujić i osoblju koje se stručno brine o korisnicima, osiguravajući im visoku razinu socijalne, zdravstvene i emocionalne skrbi, župan i suradnici štićenicima su uručili prigodne blagdanske poklone.

Blagdansko ozračje pjesmom i recitacijama dodatno su uljepšali učenici Osnovne škole Bartola Kašića iz Zadra.

Pročitano 1499 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA