Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarskoj županiji bezuvjetno mišljenje državne revizije

Posted On Srijeda, 23 listopada 2019 15:01

Na današnjem kolegiju župana rečeno je kako je država revizija ponovno dala bezuvjetno mišljenje na financijsko izvješće i ukupno poslovanje za 2018. godinu te usklađenost sa zakonima,drugim propisima, unutarnjim aktima, odlukama, javnom nabavom i slično. „Ovo je već 3. put da mi imamo bezuvjetno mišljenje, možemo biti zadovoljni sa ukupnim radom naše županije“, rekla je pročelnica za financije i proračun Bibijana Baričević.

Župan Božidar Longin izražavajući zadovoljstvo ovakvim nalazom naglasio je kako je proračun Zadarske županije dobar, da se dobro puni, da sve ide prema zakonu i da su nam poslovni procesi dobri.

Na dnevnom redu bilo je Izvješće o poslovanju i o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za ceste Zadarske županije za prvih 6 mjeseci ove godine. U prvom polugodištu ostvareno je 27.425.732,50 kn prihoda, a najveći dio prihoda čini onaj od godišnje naknade za uporabu javnih cesta što se plaća pri registraciji motornih i priključnih vozila te ijedno predstavlja najznačajniji izvor financiranja. Gotovo 70 posto plana u održavanju cesta je izvršeno u ovom razdoblju. „Što se tiče rashodovne strane, najveći dio u iznosu većem od 32,8 milijuna kuna je utrošen na aktivnosti redovitog održavanja cesta. Što se tiče samoga građenja, od ukupno 8,5 milijuna kuna, mi smo u prvih 6 mjeseci realizirali 5,1  i u konačnici ostvarili  višak prihoda u iznosu od 530.000 kuna“, rekao je v.d. ravnatelj ŽUC-a Branko Kutija i dodao da je pri kraju rekonstrukcija „gornjeg mosta“ preko rijeke Zrmanje koji je ujedno kulturno dobro te da bi kroz 20 dana radovi  trebali biti gotovi. Vrijednost radova je  1,7 milijuna kuna. Rekao je da su  prošli tjedan  izvođači radova uvedeni u posao na dvije dionice- od državne ceste D 8, od mjesta Starigrad do ulaza u NP Paklenica , od Suhovara do nadvožnjaka preko autoceste Baštica, u vrijednosti radova od  2,1 milijun kuna, te da je  danas  objavljen natječaj za gradnju mosta preko rijeke Karišnice u vrijednosti 4,5 milijuna kuna.

Razgovaralo se i o Izmjenama i dopunama Godišnjeg programa rada i plana razvoja luka te Financijskog plana Županijske lučke uprave za ovu godinu i to zbog povećanja prihoda i rashoda, odnosno dodjele sredstava od strane resornog Ministarstva te aktivnosti u gradilištima u lukama u vrijednosti od oko  40 milijuna kuna. Kako je rekao ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola planirani prihodi su u iznosu od 38.606.000,00 kuna, od toga iz vlastite djelatnosti preko 12 milijuna kuna, a iz EU fondova preko 20 milijuna. Izvijestio je kako je u tijeku realizacija brojnih projekata i dodao: „Plan  nam je preko 37 milijuna kuna uložiti u samu infrastrukturu. Ove godine smo završili radove u lukama Turanj, Pag, Škarda, Lukoran i Jazine ovih dana, a što se tiče gradilišta koja su otvorena u koja sad trenutno ulažemo su Pakoštane, Luka na Dugom otoku, Mrljane na Pašmanu, Silba i Telašćica na Dugom otoku gdje je prvi puta u zadnjih 30 godina uloženo u uređenje i to izgradnjom pontona od 40 metara kojim smo olakšali funkcioniranje cijele turističke sezone. Radi se i projekt rekonstrukcije i sanacije cijele uvale Telašćica, rekao je Škibola. Dodao je da   svi projekti idu svojim tijekom i da se nada kako će  biti dovršeni u planiranom roku.

Skupštini će biti upućen na usvajanje prijedlog odluke o pokretanju postupka izrade Plana razvoja Zadarske županije za razdoblje 2021-2027 te prijedlog odluke o davanju suglasnosti Zavodu za javno zdravstvo Zadar za ponovno pokretanje postupka prodaje zgrade u kojem je do nedavno djelovala. Riječ je o obvezama iz ugovora iz 2007. godine kojim se Zadarska županija obvezala da će prodajom zgrade sudjelovati u opremanju pripadajućih sadržaja u novoj zgradi Poliklinike.

Također na Skupštini će biti riječi i o davanju suglasnosti Psihijatrijskoj bolnici Ugljan za raspolaganje imovinom u svrhu energetske obnove 5  zgrada i to zgrade socijalnog smještaja, Odjela za alkoholizam, Centra socijalne psihijatrije i rehabilitacije, upravne zgrade i odjela socijalne psihijatrije. Također, vezano uz energetsku obnovu zgrada, vijećnicima će biti upućen na usvajanje i  prijedlog odluke o davanju suglasnosti Psihijatrijskoj bolnici Ugljan na kreditno zaduživanje kog Hrvatske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 15 milijuna kuna.

Sa današnjeg kolegija Skupštini se upućuje na usvajanje i prijedlog Odluke o davanju suglasnosti Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije za raspolaganje imovinom za nabavku dva medicinska vozila izvanbolničke hitne medicinske službe.

Pročitano 1409 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA