Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U najprestižnijem svjetskom izboru Zadar Cruise Port proglašen Lukom godine 2019.

Posted On Srijeda, 11 rujna 2019 23:24
Zadar, 12. rujna 2019. – Zadar Cruise Port (Putnička luka Gaženica) proglašena je Lukom godine 2019. na najprestižnijoj dodjeli nagrada lukama za kružna putovanja Seatrade Cruise Awards 2019. održanoj u Hamburgu. Priznanje je to struke koja je u kategoriji „Luka godine“ između Zadar Cruise Porta, norveškog OldenLeona te japanske Yokohame ocijenila da je putnička luka u Gaženici u posljednjih godinu dana postigla najveći napredak u upravljanju lukom za kružna putovanja.
„Otkako je Zadar Cruise Port ušao u GPH-ovu globalnu mrežu luka za kružna putovanja, potpuno smo se posvetili uvođenju najboljih praksa i standarda u upravljanju lukama koje smo stekli kroz godine iskustva. Jako nas veseli ova nagrada koju dodjeljuje struka jer je ona potvrda da se sav trud uložen u ovu luku, od strane Zadarske županije, Lučke uprave Zadar i GPH-a, isplatio. Ova nagrada motivira nas da nastavimo s radom u Zadru i u svim ostalim lukama kojima upravljamo“, istaknuo je predsjednik uprave Global Ports Holdinga Emre Sayın.
Nova glavna direktorica Zadar International Ports Holdinga Rebeka V. Pevec koja je radila na procesu nominacije te je upoznata s procedurama koje su bile potrebne za ulazak među tri finalista ovom je prigodom izjavila: „Ovo je doista veliki uspjeh, iznimno smo sretni i ponosni što je upravo naša luka proglašena za Luku godine 2019. Cijeli naš tim ovom je nagradom dobio priznanje za sav uložen trud te dodatan poticaj, ali i obvezu da u narednom razdoblju nastavimo s razvojem i napredovanjem. S obzirom na to da smo prva hrvatska putnička luka koja je osvojila ovu nagradu, ovo je ujedno i iznimna promocija grada Zadra, zadarske regije, a i Hrvatske. Zadar je predivan grad i Zadarska županija ima toliko toga za ponuditi. Pružajući najbolju moguću uslugu gostima i posjetiteljima, posadi i kompanijama za kružna putovanja, sigurna sam da će pored struke i oni prepoznati napredak koji je Zadar Cruise Port ostvario kroz ovih proteklih godinu dana. Sve naše aktivnosti usmjerene su pružanju što boljeg doživljaja i dojma gostima koji posjećuju Zadar i regiju. Želja nam je i cilj, da smo kao luka i destinacija prepoznati po uslužnosti, profesionalizmu i sigurnosti“, naglasila je Pevec.
Na dodjeli nagrada koja je organizirana u sklopu najvećeg sajma kružnih putovanja Seatrade Europe 2019 Zadar i Zadarsku županiju predstavljali su ZIPO i GPH, Lučka uprava Zadar, Turistička zajednica grada Zadra i Zadarske županije te Zračna luka Zadar. Upravo ta suradnja dovela je zadarsku luku do titule Luke godine, a cilj je uz daljnju suradnju u Zadar i Zadarsku županiju privući još veći broj posjetitelja.
 
„Ovo je svjetski relevantno priznanje projektu Nove luke Gaženica. Zahvaljujem svima koji su kroz sve ove godine u njega ugrađivali ideje, trud i strast, a posebno onima koji su imali viziju razvoja Zadarske županije kao atraktivne i poželjne turističke destinacije. Ovo je dodatan poticaj da nastavimo razvijati sve potencijale luke s izvrsnom infrastrukturom, s konačnim ciljem da Zadru vratimo povijesni značaj ključne prometne točke istočne strane Jadrana, ali i da Gaženica bude primjer uspješnog prožimanja turizma, prometa i zaštite okoliša. Ukratko, luka s vizijom“, naglasio je župan Zadarske županije Božidar Longin.
„Godinu dana nakon potpisivanja koncesijskog ugovora ubiremo prve velike plodove naše suradnje s ZIPO-om i matičnom globalnom kompanijom GPH-om. Pokazuje se ono što smo i najavljivali, da je kombinacija izvrsne infrastrukture i jednog od najvećih svjetskih lučkih operatera najbolji mogući put u izgradnji prepoznatljivosti Zadra i Zadarske županije kao svjetski relevantne destinacije kruzerskog turizma. Sada imamo još veću obavezu  provoditi aktivnosti koje će pokazati da je luka u Gaženici luka s vizijom. U toj se viziji isprepliću posjetiteljima ugodna i funkcionalna luka, s jakim fokusom na uvođenje alternativnih goriva i zaštitu klime i izgradnju atraktivne destinacije koja čuva prirodne ljepote i u najljepšem svjetlu otkriva hrvatsko kulturno nasljeđe“, izjavio je ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić.
 
Nagrada Seatrade Cruise Awards više se od 10 godina dodjeljuje najboljima u industriji kružnih putovanja te svake godine za titulu najbolje svjetske luke konkurira nekoliko stotina luka što pobjedu Zadar Cruise Porta čini izrazito značajnom za zadarski turizam i gospodarstvo, ali i razvitak turizma cijele Hrvatske.
 
 
 
Pročitano 1578 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA