Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Županov prijem za lutkare povodom osvajanja Nagrade hrvatskog glumišta

Posted On Ponedjeljak, 03 prosinca 2018 15:57

U Maloj vijećnici Doma Zadarske županije župan Božidar Longin sa suradnicima je održao prijem za predstavnike Kazališta lutaka Zadar, povodom osvajanja Nagrade hrvatskog glumišta za predstavu "Nikomu pravo".

Hvala vam što pronosite glas o nama i činite nas ponosnima sve ove godine, a slobodno mogu reći da ste nas već razmazili svojim priznanjima. Ipak, mislim da je Nagrada hrvatskog glumišta vrh nacionalne razine, jer je riječ o nagradi struke, a struka je prepoznala kvalitetnu predstavu kakva Nikome pravo jest“, istaknuo je župan Longin dodavši kako je poruka koju ova predstava prenosi izuzetno važna. Ona nas podsjeća da moramo argumentirano braniti vlastite stavove kako bismo sačuvali vlastiti integritet.

Ponosan sam na vaš ansambl, kultura nije rashod nego kapital koji raste iz dana u dan. Iskreno se nadam da će svako dijete u Zadarskoj županiji imati priliku pogledati ovu nagrađenu predstavu, a vama, dragi lutkari, želim sretan nastavak putovanja kroz kreativnu bajku koju živite u svom svakodnevnom radu“, poručio je Longin.

Ravnateljica Kazalište lutaka Zadar Iris Pavić Tumpa istaknula je kako je ova nagrada zaista posebna, jer je kruna svega onoga što su napravili tijekom ove godine.

Dogodilo nam se da smo za ove godine za Nagradu hrvatskog glumišta imali dvije od tri nominacije, za nagrađenu predstavu Nikomu pravo i za Kaštanku, koja je također predstava ovjenčana brojnim nagradama. Drago nam je da su naše kolege prepoznali veliki trud koji smo uložili u realizaciju ovog projekta“, rekla je Pavić-Tumpa.

Ravnateljica Kazališta lutaka Zadar istaknula je i nekoliko novijih projekata, poput pokretanja međunarodnog festivala Mediteraneo, ali i večernje scene s predstavama za studente s ciljem povećanja broja kulturnih sadržaja za mlade u sveučilišnom gradu Zadru.

Pročitano 1436 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…
svibnja 04, 2020

Župan uputio čestitku vatrogascima povodom blagdana sv. Florijana

Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj slavi se 4. svibnja, na dan svetog Florijana,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA