Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan Longin u Medicinskoj školi "Ante Kuzmanića"

Posted On Utorak, 04 rujna 2018 08:40

U jutarnjim satima nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji resornog pročelnika Ivana Šimunića posjetio je  Medicinsku školu  Ante Kuzmanića u Zadru koja je imenovana  Regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru zdravstva. U Zadarskoj županiji nalaze  se tako dva regionalna centra strukovnog obrazovanja (uz Strukovnu školu "Vice Vlatkovića") za područje Karlovačke, Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Zadarske županije.

Centri kompetentnosti donose novu opremu strukovnim školama, nove smještajne kapacitete za učenike i učitelje, više konkretne prakse za učenike, ulazak učenika u svijet rada, tijesnu suradnju s poslodavcima te edukaciju učitelja. Glavne aktivnosti Medicinske škole kao RCK bit će unaprjeđenje programa rada, jačanje kapaciteta nastavnika kroz edukaciju, razvoj strukovnih programa usavršavanja i cjeloživotnog učenja sukladno potrebama gospodarstva i tržišta rada, razvoj učenja temeljenog na radu, suradnja obrazovnih ustanova s gospodarskim subjektima, promocija strukovnih zanimanja, sudjelovanje u provedbi projekata vezanih uz poboljšanje kvalitete strukovnog obrazovanja i njegove prilagodbe gospodarskim potrebama. To će pratiti izgradnja i obnova infrastrukture te nabava opreme za podizanje kvalitete rada.

 Župan Božidar Longin rekao je kako je iznimno sretan što je resorno ministarstvo prepoznalo potencijal Zadarske županije imenovanjem ove škole Centrom kompetentnosti u sektoru zdravstva. To je priznanje i našim strukovnim školama i važan doprinos ulaganju u ljudske kapacitete i školovanju kvalitetnog kadra. "Moja prva godina mandata protkana je najviše sa zdravstvom i napravili smo ogroman iskorak po tom pitanju. Držim da je ova škola sastavni dio tog lanca, odnosno početak, i zato nam je itekako stalo da iz ove škole izlazi kvalitetan kadar. Mi ove godine useljavamo u našu Polikliniku, kad to završimo dobit ćemo cijelo zdravstvo na jednom mjestu što ima rijetko koji grad. Tu ćemo dobiti na kvaliteti, ali i otvoriti još  mogućnosti Medicinskoj školi za dodatna usavršavanja. I to je jedan od razloga zašto smo mi danas izabrali baš Medicinsku školu.", rekao je župan

"Zadarska županija prati savršeno zadarsko školstvo, zahvaljujući toj činjenici smo  i dosegli ovu razinu , pa tako  imamo i dvije škole koje su centri izvrsnosti koje pokrivaju prostor 5 županija. Naravno da to otvara nove perspektive, no skučeni smo s prostorom pa je u razvojnom planu predviđeno i uređenje stare škole kako bi stekli uvjete za rad u jednoj smjeni i bili  tik uz bolnicu kao "vježbovni" kompleks koji je primaran", rekao je ravnatelj Medicinske škole Davor Vidaković i dodao kako imaju sve programe u sektoru zdravstva, a otvaraju ih sukladno potrebama na tržištu rada te  već 4. godinu eksperimentalni program zdravstvene gimnazije. Dodao je kako je interes za upis tri puta veći nego što mogu primiti učenika.

Župan u pratnji ravnatelja posjetio je 1. razred smjera sestrinstvo i poželio svim učenicima sretan početak nove školske godine.

Pročitano 1543 puta

Zadnje objave

listopada 21, 2020

Započela provedba projekta CUHaCHA - „EnhanCing Sustainable ToUrism Development through Culinary HeritAge“

Tradicionalna hrana oduvijek je igrala ključnu ulogu u kreiranju kulturološkog nasljeđa.…
listopada 15, 2020

NAJAVA 20. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

20. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. listopada…
listopada 14, 2020

NATJEČAJ za dodjelu »Nagrade za promicanje prava djeteta« u 2020. godini.

Dana 9. listopada 2020. godine Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i…
listopada 06, 2020

Čestitke Robertu Košti na nagradi na Festivalu Mali Marulić

Novo priznanje za Kazalište lutaka Zadar. Na 13. Festivalu hrvatske drame za djecu Mali…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA