Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan Longin posjetio područnu školu u Tribnju Krušćici

Posted On Utorak, 04 rujna 2018 08:37

Prvoga dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji resornog pročelnika Ivana Šimunića posjetio je  područnu školu  OŠ Starigrad u Tribnju Krušćici  u kojoj u zadnje tri godine raste broj učenika. Tako je ove godine upisano 3 učenika u 1. razred pa je u školi sada ukupno 9 učenika. Prošle godine bilo ih je 6, pretprošle 3, dok je u školskoj godini 2015/2016 školu pohađalo samo 2 učenika.

Iako je ovdje nekada davno (1966) kada je sagrađena škola bilo više od 90 učenika, 80-ih godina kada se nastava počela odvijati od 1-4 razreda broj učenika je počeo opadati pa je do nedavno u ovoj školi bilo njih samo 2.

„ Danas smo zaista sretni što vas je sve više i što će se trend rasta broja učenika nastaviti i u slijedećim godinama. Naš trajni zadatak je voditi računa o vašim uvjetima školovanja, pa tako i o vašoj školi. Ovogodišnja investicija u rekonstrukciju ovog školskog objekta  iznosi 650.000,00 kuna  s kojom je promijenjena unutarnja i vanjska stolarija, krov i pločnik oko škole.“-rekao je danas župan Longin učenicima u Tribnju Krušćici, njihovim roditeljima, ravnateljici Jadranki Marasović  i nastavnicima iz matične škole u Starigradu koji su danas došli uveličati prvi dan škole u Tribnju Krušćici. Župan je ovom prilikom učenicima i školi podijelio prigodne darove, uglavnom sportsku opremu i knjige za školsku knjižnicu. „Našim prvašićima želim da im od danas počne najbolje razdoblje života kojeg ćete zajedno sa svojim roditeljima pamtiti kao što ga i mi pamtimo. Vama koji krećete u drugi i treći razred da pripazite na prvašiće, pomognete im, i sami budete vrijedni i dobri učenici.“, rekao je župan Longin.

Prigodno, učenici 5. razreda iz matične OŠ iz Starigrada uz vodstvo svoje učiteljice glazbenog Ive Mustać-Klarić izveli su lutkarsku predstavu.

Ravnateljica OŠ Starigrad Jadranka Marasović nakon upućenih toplih riječi dobrodošlice trojici prvašića zahvalila je Zadarskoj županiji koja ulaže veliki napor da bi Starigrad dobio novu školsku zgradu i dvoranu  za koju je već napravljen glavni projekt, te na značajnim financijskim sredstvima koja im omogućavaju kvalitetniji rad. Zahvalila je i  na darovima koji će, kako je rekla,  obogatiti školski sportski život. Roditelje je pozvala na suradnju da ih dobronamjernim kritikama usmjeravaju, ali i da ih pohvale za dobre stvari kako bi im to bio poticaj za daljnji rad. „Neka vam nadahnuće budu i uspjesi naših nogometaša iza kojih stoji trud i rad. A vaša učiteljica neka vam bude prijateljica, ali i savjetnik na putu vašeg odrastanja“- rekla je ravnateljica Marasović.

Izaslanstvo Zadarske županije danas je dočekao i načelnik Općine Starigrad Krste Ramić koji je također prvašićima podijelio prigodne darove te im poželio sretan početak nove školske godine.

Učenici na nastavu od 5. razreda putuju u matičnu školu u Starigrad, a Zadarska županija financira godišnji prijevoz učenika od 5. do 8. razreda od Tribnja Krušćice (i naselja Marija Magdalena, Mandalina, Šibuljina i Ljubotić) u iznosu od 75.000,00 kuna.

Pročitano 1327 puta

Zadnje objave

listopada 21, 2020

Započela provedba projekta CUHaCHA - „EnhanCing Sustainable ToUrism Development through Culinary HeritAge“

Tradicionalna hrana oduvijek je igrala ključnu ulogu u kreiranju kulturološkog nasljeđa.…
listopada 15, 2020

NAJAVA 20. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

20. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. listopada…
listopada 14, 2020

NATJEČAJ za dodjelu »Nagrade za promicanje prava djeteta« u 2020. godini.

Dana 9. listopada 2020. godine Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i…
listopada 06, 2020

Čestitke Robertu Košti na nagradi na Festivalu Mali Marulić

Novo priznanje za Kazalište lutaka Zadar. Na 13. Festivalu hrvatske drame za djecu Mali…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA