Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Poziv na 2. radionicu u sklopu projekta PESCAR

Posted On Petak, 06 srpnja 2018 13:52

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da Zadarska županija u suradnji sa Sveučilištem u Zadru organizira drugu edukativnu radionicu na temu „Koristi od integrirane poljoprivredne proizvodnje“ koja će se, u utorak 10. srpnja 2018. godine s početkom u 18.00 sati, u sklopu projekta PESCAR održati u vijećnici općine Poličnik na adresi Ulica Dr. Franje Tuđmana 62, 23241 Poličnik.

Kroz prvu radionicu održanu početkom travnja ove godine, poljoprivrednim proizvođačima s područja županije predstavljene su tek postavljene agrometeorološke stanice koje očitavaju i mjere klimatske parametre iz okoliša te im je pobliže objašnjen njihov način rada. Tom prilikom, sudionicima je najavljena objava preporuka temeljnih na prikupljenim podacima stanica, a u sklopu kojih će se poljoprivrednim proizvođačima sugerirati trebaju li izvršiti preventivnu zaštitu ili ne. Sudionici su pozvani da preporuke i klimatske parametre s mjernih postaja redovito prate na službenoj stranici projekta PESCAR (www.agroprognoza.eu) i novo uspostavljenoj Viber grupi AgroprognozaEU Zadar.

Naglasak 2. radionice bit će na upoznavanju proizvođača s osnovnim prednostima koje proizlaze iz promjene prakse, odnosno prelaska s konvencionalnog na integrirani način poljoprivredne proizvodnje.

Predavači radionice, koji dolaze iz partnerskih organizacija na projektu, prvenstveno će svojim znanjem pomoći sudionicima da sagledaju dosadašnju praksu proizvodnje s aspekta konvencionalnog pristupa, promjene prema integriranom te koristima koje proizlaze iz te promjene gospodarenja.

Na radionicu se pozivaju zainteresirani poljoprivredni proizvođači i svi ostali važni sudionici ruralnog razvoja.

PROGRAM KONFERENCIJE:

18.00 – 18.10

Okupljanje u prostorijama općine Poličnik (Ul. Dr. Franje Tuđmana 62, 23241 Poličnik)

18.15 – 18.45

Predavanje na temu „Koristi od integrirane biljne proizvodnje“

18.45 – 19.00

Upoznavanje sudionika s tijekom projekta, suradnjom i aktivnostima koje su provedene za njihovu korist, planiranje i buduće uključivanje.

19.00

Druženje uz zakusku

Radionica se organizira u sklopu provedbe projekta PESCAR – Pesticide Control and Reduction koji se financira iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 601.639,26 EUR od čega sufinanciranje sredstvima EU iznosi  511.393,35 EUR-a, odnosno 85%. Nositelj projekta je Zadarska županija, a partneri na projektu su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Sveučilište u Zadru i Zavod za poljoprivredu Županije Zapadnohercegovačke. Glavni cilj projekta PESCAR je promovirati smanjenu i ciljanu uporabu pesticida na području Zadarske županije u HR i Hercegovačko – neretvanske i Zapadnohercegovačke županije u BiH u svrhu zaštite prirode.

Pročitano 3620 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA