Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Longin na otvorenju 19. Biograd boat showa: Zadarska županija vodeća u nautičkom turizmu

Posted On Petak, 20 listopada 2017 08:15

U zapadnoj Marini Kornati u Biogradu na Moru svečano je otvoreno 19. izdanje nautičkog sajma Biograd Boat Show, u organizaciji Ilirije d.d., turističke kompanije iz Biograda na Moru. Nautički sajam svečano je otvorio ministar turizma Gari Cappelli.

Na samom početku uzvanicima se obratio predsjednik uprave Ilirije Goran Ražnjević koji je u svom pozdravnom govoru s ponosom naglasio da tvrtka Ilirija ove godine obilježava 60 godina postojanja.

- Ovogodišnji nautički sajam odvija u posebnom ozračju s obzirom na to da ove godine Ilirija obilježava 60 godina uspješnog postojanja i djelovanja na hrvatskom turističkom tržištu te prisustva u gradu Biogradu na Moru, kojeg je u ovih svojih prvih 60 godina oblikovala u prepoznatljivu turističku destinaciju posebno u dijelu nautičkog turizma – pohvalio se Ražnjević.

Kroz 19 godina postojanja Biograd Boat Show se profilirao u kongres hrvatske nautičke industrije i turizma, što su prepoznala brojna poslovna udruženja, a posebno HGK odabravši upravo Biograd Boat Show kao mjesto organiziranja kongresnog programa ''1. HGK Dani nautike“. Josip Zaher, potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije, uručio je posebno priznanje predsjedniku uprave Ilirija d.d. Goranu Ražnjeviću povodom 60 godina postojanja i uspješnog poslovanja Ilirije d.d. na hrvatskom turističkom tržištu.

Govoreći o nautičkom turizmu u Zadarskoj županiji, župan Božidar Longin podsjetio je kako je Zadarska županija najveća nautička destinacija u Republici Hrvatskoj prema obuhvatu akvatorija nautičkih marina, sidrišta i privezišta, a vodeća je i po ukupnom broju vezova. 

- Ostvareni prihodi luka nautičkog turizma u prošloj godini na našem području iznosili su gotovo 160 milijuna kuna. Nautički turizam, dakle, vrlo je poželjan oblik turizma, no ujedno je i oblik turizma koji ne trpi površnost i loša rješenja. Zato naše marine moraju biti što kvalitetnije, sa što širim sadržajem i još višom razinom zaštite okoliša - poručio je Longin.

Nautički sajam svečano je otvorio ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli:

- Hrvatski turizam ove je godine premašio sve dosadašnje rezultate, a veliki doprinos tim rezultatima dao je i nautički turizam, kao jedan od najkonkurentnijih segmenata hrvatskog turizma koji uvelike pridonosi produženju sezone te stvaranju lanca dodatnih vrijednosti. Shvaćajući važnost nautičkog turizma, u Ministarstvu turizma ćemo uskoro uspostaviti posebne odjele za razvoj selektivnih oblika turizma, pa tako i odjel za nautički turizam koji će aktivno provoditi strategiju razvoja nautičkog turizma u suradnji s lokalnim samoupravama te ostalim dionicima u sustavu. Naš cilj je da do 2020. godine Hrvatska postane jedna od top 20 turističkih zemalja svijeta, a veliku ulogu u tome će imati visokokvalitetan proizvod nautičkog turizma – najavio je Cappelli.

Biograd Boat Show traje do nedjelje, 22. listopada, okupio je 300 izlagača, imat će 30-ak premijera domaće i svjetske brodogradnje, a organizatori očekuju oko 20.000 posjetitelja. Sav raspoloživi prostor za sajam tri tjedna prije početka manifestacije unaprijed je rasprodan.

 

Pročitano 1596 puta

Zadnje objave

veljače 26, 2020

NAJAVA 16. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

16. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 3. ožujka (utorak)…
veljače 25, 2020

NAJAVA 22. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

22. sjednica Kolegija župana održat će se dana 26. veljače (srijeda) 2020. godine u 9,00…
veljače 19, 2020

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima Zadarske županije

Projekt PESCAR – Pesticide Control and Reduction financiran iz Interreg IPA Programa…
veljače 11, 2020

Župan primio učenike 3. razreda OŠ Petar Preradović

Učenici 3. razreda osnovne škole Petra Preradovića iz Zadra sa područnim školama Kožino i…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA